Deze heerlijke pasta-ovenschotel maak je met maar 5 ingrediënten

Pasta, maar dan net even wat anders

Met pasta kun je veel verschillende kanten op; je kunt kiezen uit ontelbaar veel verschillende pastasoorten en ook qua sauzen is er veel variatie mogelijk. Nóg specialer is deze pasta-ovenschotel met maar vijf ingrediënten. 

Vijf ingrediënten en een schaal vol smaak!

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

  • 340 gram pasta naar keuze
  • 360 gram ricotta
  • 1 ei
  • 720 milliliter pastasaus naar keuze
  • 120 gram geraspte kaas

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de ricotta en ei samen in een grote schaal.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer het door de ricotta.
  • Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
  • Schenk nu het pastamengsel over de saus.
  • Giet nu ook de rest van de pastasaus erover.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de ovenschotel voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de folie van de schaal en bak de ovenschotel nu nog 5 tot 10 minuten.

Eet smakelijk!

Lees ook: Hamburgerfans opgelet: deze cheeseburger-ovenschotel is je droom!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Realfoodrealdeals