‘Ik weiger mijn vriendin mee uit eten te nemen omdat ze bijna niets lust’

eten

‘Ze eet als een 10-jarig kind’

Bart* is gek op lekker eten en houdt ervan om nieuwe smaken te ontdekken en van verschillende keukens te proeven. Zijn vriendin Marit daarentegen is een moeilijke eter. Ze lust niet veel en eet eigenlijk altijd dezelfde dingen. Bart vindt het zonde van zijn geld om Marit mee uit eten te nemen omdat ze toch altijd kipnuggets en patat bestelt. Op Reddit vraagt hij om advies.

Moeilijke eter

“Mijn vriendin is echt een ontzettend moeilijke eter”, begint Bart zijn verhaal. “Ze eet alsof ze een kind is van tien. Ik zal even wat voorbeelden geven van wat ze weigert te eten en drinken: water zonder smaakje, vis, alles wat botten heeft, kaas, spinazie, ui, knoflook, ei, worst en ik kan nog wel even doorgaan. In principe maakt het me niet zoveel uit dat ze maar weinig dingen lust, maar ik vind het wel zonde dat ze niks nieuws wil proberen. Zelf ben ik er namelijk gek op om nieuwe smaken en keukens te proeven.”

Restaurant

Bart heeft Marit meegenomen naar verschillende restaurants met culinaire gerechten, maar Marit bestelt eigenlijk altijd hetzelfde: kipnuggets en patat. “Ik vind het gewoon gênant om naar een restaurant te gaan met Marit want ook al staan de lekkerste gerechten op de menukaart, ze bestelt toch altijd patat.” Bart betaalt eigenlijk altijd de rekening en vindt het zonde van zijn geld om Marit mee uit eten te nemen. “Ik betaal uiteindelijk 15 euro voor een gerecht dat ik voor 3 euro uit de diepvries had kunnen halen in de plaatselijke supermarkt.”

Ruzie

“Onlangs is er bij ons in de buurt een nieuw restaurant geopend en Marit staat te popelen om erheen te gaan. Het menu ziet er goed uit maar het is wel een beetje prijzig. Toen Marit liet blijken dat ze weer voor een gerecht wilde kiezen dat rechtstreeks uit de frituurpan kwam, werd ik boos. Ik vroeg haar wat het nut was om naar een duur restaurant te gaan als ze toch kipnuggets bestelt. Ze vroeg waarom ik hier een mening over had en ik vertelde haar dat ik het zonde van mijn tijd en mijn geld vond om naar een leuke plek te gaan om uiteindelijk eten voor kleine kinderen te bestellen. Dit zorgde voor ruzie en nu is ze boos omdat ik haar kinderachtig genoemd heb.” Vind jij dat Bart het bij het rechte eind heeft?

Lees ook: Verstandig of harteloos: ‘Ik liet een jong stel met hun baby in de kou achter’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels