Door dít ingrediënt aan je maaltijd toe te voegen verbrand je vet drie keer zo snel!


Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn

Slapend slank worden? Kon dat maar! Wij willen dolgraag een paar pondjes afvallen, maar het laten staan van die goedbelegde pizza, dat is waar de schoen wringt. Gelukkig is er een manier waarop je sneller vet kunt verbranden, dat kun je doen door dít ingrediënt aan je maaltijd toe te voegen.

Makkelijker kan bijna niet.

Wonderkruid
Onderzoekers van de Iraanse Shahid Sadoughi University waren benieuwd of het consumeren van komijn effect zou kunnen hebben op het bestrijden van overgewicht. Voor hun studie hebben de onderzoekers 88 vrouwen met overgewicht op een dieet gezet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. Ook kregen de dames een intensief voedingsadvies. Daarnaast aten alle vrouwen twee keer per dag 150 milliliter magere yoghurt, maar voegde slechts de helft van de vrouwen 1,5 gram komijn aan hun bakje yoghurt toe.

Resultaten
De vrouwen die trouw iedere dag komijn aan hun yoghurt hadden toegevoegd, waren aangenaam verrast. Zij waren namelijk twee kilo meer afgevallen dan degenen die geen komijn aan hun yoghurt hadden toegevoegd. Dat was niet het enige goede nieuws, want de komijneters waren 14,64% aan vet van hun lichaamsgewicht verloren. Bij de niet-komijneters was dat slechts 4,91%. Degenen die het kruid aan hun eten hebben toegevoegd waren dus drie keer zoveel vet verloren! Ook was het cholesterolgehalte van de komijneters aanzienlijk verlaagd.

Yoghurt
Wij zouden het niet aanraden om komijn aan je yoghurt toe te voegen, het smaakt immers niet zo lekker. Kies er eerder voor om een theelepel komijn aan je avondeten toe te voegen. Houd je echter helemaal niet van komijn? Kruiden als kaneel, gember, kurkuma en cayennepeper helpen de vetverbranding ook een handje.

Lees ook: deze etenswaren kun je beter laten staan als je last hebt van onzuiverheden 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay