Dit is waarom iedereen zijn gekochte citroenen invriest! Dit moet je weten!

Citroen eten:
Oef, die citroenen zijn zuur en daarom niet het meest gangbare fruit om te nuttigen als tussendoortje. Maar daar moet eigenlijk verandering in komen. Door de citroen in te vriezen verliest het een beetje van zijn zuur waardoor ze beter eetbaar zijn, maar daarnaast (en dat is nog veel belangrijker) zijn gele vruchten supergezond! Zo bestrijden citroenen bacteriën, bevatten ze antistoffen ter voorkoming van kanker, werken ze tegen parasieten en wormen, reguleren ze de bloeddruk én zijn ze ook nog eens goed tegen stress en depressie.

Citroenschil:
Als citroenen ingevroren zijn krijgen ze een hele andere smaak en zijn ze een stuk ‘makkelijker’ te eten. Het zuurgehalte neemt iets af en hersteld zich langzamerhand, wanneer de citroen ontdooit. De schil van de citroen is eigenlijk het allerbelangrijkste van de hele vrucht: de schil bevat namelijk 5 tot 10 keer (!) meer vitaminen dan het citroensap. De schil is bevroren best lekker om aan te likken of te laten smelten. Was de citroen wel altijd goed voordat je ‘m in de vriezer stopt!

Snel een plekje inruimen in je vriezer voor een zakje citroenen dus. Heerlijke toepassingen hebben we beschreven, maar een ander voordeel is dat ze ook heel lang vers blijven in de vriezer en altijd kunnen fungeren als ‘ijsblokje’ in je drankje. Geniet en drink citroenwater niet met mate!

Meer lezen? 


Pagina 2/2