Het lijkt een normale kaaspizza, maar deze heeft het Guinness Book of Records gehaald!

Het woord ‘kaaspizza’ is een understatement!

Fans van kaas kunnen hun geluk niet op met deze nieuwe kaaspizza die maar liefst 111 soorten kaas bevat. De kazige pizza kun je vinden in Berlijn maar wees gewaarschuwd: de kans dat je er misselijk van wordt is aanwezig… 

111 soorten kaas

Een Amerikaanse chef die werkzaam is bij een Italiaans restaurant in Berlijn ging de uitdaging aan om een pizza te bakken met daarop zo veel mogelijk soorten kaas om zo het ‘zoveel mogelijk soorten kaas op een pizza’ in het Guiness Book of Records te verbreken en slaagde erin: hij wist een pizza te bakken met daarop 288,6 gram kaas bestaande uit 111 verschillende soorten. Leuk detail: de pizza was maar een paar centimeter groter dan een normale variant.

Wereldrecord

Uiteindelijk slaagde de chef erin het wereldrecord te verbreken. Zowel een jurylid als een kaasexpert kwamen de kazige pizza beoordelen, wat hem een plekje in het boek der wereldrecords opleverde. Ook waren op het evenement gasten aanwezig die alleen een stukje van het bijzondere voedsel mochten proberen. Volgens de gasten was het een perfecte pizzapunt voor de kaasliefhebber: “De pizza is lekker, kazig en iedere punt smaakt verbazingwekkend anders.”

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill