De geniale reden waarom je altijd een muntje in de diepvries moet leggen wanneer je op vakantie gaat!

muntje vakantie

Wij doen dit voortaan altijd!

Het komt weleens voor dat je twee weken op vakantie bent geweest en je ziet dat de digitale klok de verkeerde tijd aangeeft. Grote kans dat er een stroomstoring is geweest toen jullie weg waren. Dat kan gebeuren, maar het kan helaas ook nare gevolgen hebben.

Sommigen hebben niet eens een digitale klok en zullen er überhaupt nooit achter komen dat er een storing is geweest. En zelfs als je dit wel weet, weet je niet hoelang het heeft geduurd. Klinkt allemaal niet zo erg, totdat je bedenkt dat bij een stroomstoring ook je vriezer uitvalt. Als je diepvries vol met vlees ligt, kan dat vervelende gevolgen voor je gezondheid hebben. De meeste mensen weten wel dat je ontdooid vlees nooit meer opnieuw mag invriezen. Je kunt er namelijk behoorlijk ziek van worden.

De Amerikaanse Sheila Russell kwam hierop met een briljant idee. Je moet een muntje invriezen! Ja, het klinkt raar, maar het is ontzettend handig. Je legt een kopje of plastic beker met water in de vriezer en laat het water bevriezen. Daarna leg je een muntje op het bevroren water. Als je terugkomt van vakantie of van een weekendje weg en het muntje ligt onderin het kopje, dan weet je dat de viezer ontdooid is geweest. Deze tip is ook handig voor mensen die problemen hebben met hun diepvries!

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Pexels