Recept: romige karamel ijskoffie

Ijskoffie karamel

Een heerlijk begin van de lente!

Het zonnetje schijnt weer en we begeven ons massaal naar buiten. Zonnen aan het water, barbecuen in de tuin en het terras op voor een verkoelend drankje: genieten geblazen! De lente wordt nóg beter met deze romige ijskoffie met karamel. Een ideale traktatie voor koffieliefhebbers die hun dagelijkse shot cafeïne ondanks de warmte niet willen missen. 

Koffie en karamel gaan hand in hand.

Dit heb je nodig:

  • 2 dubbele espresso’s
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • karamelsaus (te koop in de supermarkt)
  • 100 milliliter gecondenseerde melk
  • 10 ijsblokjes
  • opgeklopte slagroom

Zo maak je de karamel ijskoffie:

  • Begin met het maken van de espresso’s. Voeg hier vervolgens wat vanillesuiker aan toe, om de koffie iets zoeter te maken. Roer goed door, zodat alle suiker gesmolten is. Voeg daarna wat karamelsaus toe en laat dit ook goed smelten.
  • Laat de espresso’s even afkoelen en zet ze ongeveer 2 uur in de koelkast.
  • Wanneer de koffie voldoende is afgekoeld, giet je de koffie in een blender, samen met de melk en de ijsblokjes.
  • Mix het geheel net zo lang totdat de ijsblokjes goed gemalen zijn.
  • Serveer in een mooi glas met een flinke dot slagroom. Sprenkel er daarna nog wat karamelsaus over.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: mokkacupcakes met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill