TikTok-hack: zo maak je houten lepels eenvoudig schoon 

houten lepels

Je hebt er geen enkel schoonmaakmiddel voor nodig

Houten lepels zijn mooi om te zien en praktisch in gebruik. Het schoonmaken is echter een lastig klusje. Althans, dat wás een lastig klusje. Want hoewel het met water en zeep prima te doen is, wordt het grondig reinigen van de lepels met deze eenvoudig TikTok-hack al helemaal kinderspel. Binnen de kortste keren zijn je lepels weer brandend schoon! 

Houten lepels 

Houten lepels zijn qua schoonmaken altijd een uitdaging. Het hout heeft een absorberende werking, waardoor voedingsmiddelen snel in het hout trekken. Wanneer je bijvoorbeeld tomatensaus gaat roeren met een houten lepel, is de kans groot dat hij naderhand rood is. Na verloop van tijd is de hele lepel verkleurd, omdat je hem nooit weer helemaal goed schoon krijgt. Een slimme TikTok-hack laat echter zien hoe je de lepels snel en gemakkelijk schoonmaakt — en daar heb je geen schoonmaakmiddelen voor nodig. 

TikTok-hack 

De video van Bonnie McNamara, op TikTok beter bekend als Miss Clean With Me, is inmiddels al meer dan 18 miljoen keer bekeken. Bonnie laat zien hoe je de lepels gemakkelijk schoonmaakt. Het enige dat je nodig hebt is een glas en kokend water. Hoe ga je te werk? Zet de lepel in het glas en vul het glas met kokend water. Laat dit een tijdje staan, zodat alle voedingsresten uit de lepel kunnen trekken. 

Naspoelen 

Op den duur zie je dat de rommel uit de lepel naar de bodem van het glas zakt en het water troebel wordt. Draai de lepel nog een paar keer rond in het water, zodat de laatste vuilresten eraf gaan en haal hem er dan uit. We geven toe: de resten die achterblijven in het glas zien er niet heel smakelijk uit, maar schoon wordt het wel. Spoel de houten lepels nog even na en ze zijn weer helemaal klaar voor gebruik! 

@miss.clean.with.me

I was not prepared for this🤢 Tiktok teaches me so much! #clean #cleaning #satisfying #asmr #cleantok #foryou #fyp

♬ Bubble pop electric – 𝔞𝔲𝔡𝔦𝔬𝔰 ꨄ

Lees ook: Dankzij deze TikTok-hack kun je je oven schoonmaken terwijl je slaapt

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash