Dit is wat je moet weten als je vaker wilt bakken

keukenmachines

Ben jij al bevangen door het bakvirus?

Taarten, cakes en koekjes bakken. Nog niet zo heel lang geleden was daar weinig hips aan. Het was iets dat mensen op leeftijd deden, huisvrouwen die anders niets te doen hadden, kinderen die graag met deeg aan de slag gingen. Maar tegenwoordig is dat wel anders!

Bakshows

Met het succes van grote bakshows op televisie, kwam ook de hernieuwde interesse in het zelf bakken van taarten en ander lekkers. Bij veel mensen beperkte die interesse zich tot het bekijken hoe anderen dit doen, maar ook steeds meer mensen duiken zelf de keuken in. De creaties die zij weten te bereiden zijn niet zelden prachtig en niet alleen het proeven, maar ook het bekijken meer dan waard.

Wat doen ze dat toch goed!

Als je op tv ziet hoe mensen de prachtigste taarten bakken, loopt het water je vast en zeker in de mond. Waren dit soort spektakelstukken vroeger voorbehouden aan de echte meesterbakkers, zie je tegenwoordig ook steeds vaker amateurs dit soort prachtige resultaten afleveren. Hele gewone mensen, zoals jij en ik. Mensen die ook gewoon een baan hebben, een gezin of nog veel meer hobby’s. Maar die dus ook prachtige taarten kunnen bakken, alsof het niets is.

Wat je op tv natuurlijk niet ziet, is dat dit niet uit de lucht is komen vallen. De mensen die meedoen aan bakprogramma’s staan ter plekke bepaald niet hun eerste taart te bakken. Nee, zij zijn doorgaans al een flink aantal jaren druk aan het bakken, en hebben volop ervaring opgedaan. Ervaring met prachtige taarten, maar ook met minimaal zoveel mislukte exemplaren. Want dat is onvermijdelijk, zelfs als je al een goede bakker bent: er gaat geregeld iets mis.

Denk je bij het zien van al dat lekkers dat door al die normale mensen wordt gebakken ‘dat kan ik ook!’? Houd je dan vooral niet in, en duik ook de keuken eens in. Wees je er echter wel van bewust dat de eerste baksels die je aflevert nog geen meesterwerken zullen zijn, en dat je nog veel te leren hebt.

Een nieuwe hobby?

Heb je je door je eerste misbaksels niet uit het veld laten slaan, en worden je taarten steeds beter? Dan is het moment misschien aangebroken om er echt je hobby van te maken. Misschien heb je al wat dingen aangeschaft om te kunnen bakken, bakvormen bijvoorbeeld, maar verlang je naar meer en kijk je bijna kwijlend naar al die mooie keukenmachines die op tv gebruikt worden.

 Weet je heel zeker dat je vaker wilt gaan bakken, dan kun je jezelf misschien zo’n mooie KitchenAid keukenmachine cadeau doen of ervoor sparen. Goedkoop zijn ze niet, heel erg handig en onverwoestbaar wel. Bovendien maken ze het bakken, en dan met name het bereiden van de ingrediënten, een stuk gemakkelijker en sneller. En dat betekent dat jij weer meer tijd over hebt om nieuwe dingen te proberen!

Lees ook: 11 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met een kledingstomer

Beeld: Pexels