Vrouw biecht op: ‘Ik deed alsof ik niet kon koken’

koken

 ‘Nu vindt mijn schoonfamilie mij egoïstisch’

Jolanda is al een tijdje gelukkig getrouwd met haar man Henk. Het huishouden hebben de twee goed verdeeld: Jolanda maakt schoon en Henk zorgt voor het eten. Jolanda heeft namelijk een hekel aan koken. Voor Pasen wil Henks familie dat alle vrouwen een gerecht maken om mee te nemen zodat iedereen een verschillend gerecht meebrengt. Jolanda ziet dit echter niet zitten en heeft tegen haar schoonfamilie gezegd dat ze niet kan koken.

Koken

“Over het algemeen kookt Henk eigenlijk altijd. Ik heb er een hekel aan en Henk vindt het geen probleem”, begint Jolanda haar verhaal op het platform Reddit. Ik kan wel koken, maar ik vind het gewoon echt niet leuk om te doen. Toen Henks familie mij voor de eerste keer vroegen of ik ook een gerecht wilde meenemen voor Pasen, heb ik gelogen dat ik niet kan koken. Henk en ik zijn inmiddels ruim zes jaar samen en dit leugentje om bestwil is eigenlijk nooit een probleem geweest.”

Betrapt

Henk en ik hebben een dochtertje van vijf, Anna. Zij vertelde aan mijn stiefzus dat ik de allerlekkerste ovenschotel kan maken. Mijn schoonzus ging verhaal halen bij mijn man, want zij was natuurlijk in de veronderstelling dat ik niet kan koken. Mijn man vertelde zijn zus de waarheid en legde uit dat ik niet van koken hou, dat ik het niet vaak doe en dat ik niet wil koken voor familiefeesten.”

Pasen

“Mijn schoonzus hield dit niet voor zichzelf, maar vertelde over mijn leugen aan de hele familie. Binnen no time kreeg ik allerlei berichten binnen van mijn schoonmoeder en schoonzussen. Ze noemen me egoïstisch en vinden het jammer dat ik hun al het werk laat doen. Ik heb ze uitgelegd dat ik niet van koken hou en daarom niet van plan ben om te koken voor familiefeesten. Dit viel bij hun verkeerd en de spanningen liepen zo hoog op dat ik uiteindelijk heb gezegd dat mijn dochter en ik niet aanwezig zijn bij Pasen. Mijn man wil niks met de ruzie te maken hebben en blijft neutraal. Was het echt egoïstisch van mij om te doen alsof ik niet kon koken?” Wat vind jij van Jolanda’s verhaal?

Lees ook: Verstandig of harteloos: ‘Ik liet een jong stel met hun baby in de kou achter’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels