Ruzie om deze onderwerpen geven aan dat er iets niet goed zit
Natuurlijk kibbelen we heel wat af met onze partners. Heeft je partner de afwas wel gedaan, maar het aanrecht niet schoongemaakt? Of heeft je partner voor de zoveelste keer het bed niet opgemaakt? Dit vraagt om een kleine woordenwisseling. Blijft het in jouw relatie echter niet bij een paar onschuldige akkefietjes? Pas dan op: want deze ruzie-onderwerpen betekenen niet veel goeds voor je relatie.
1. Ruzie om het huishouden
Oké, een woordenwisseling over het dopje dat niet op de tandpastatube zit is heus niet erg. Maar de manier waarop jullie elkaar erop wijzen is erg belangrijk. Tussen ‘je hebt het dopje niet op de tube gedaan’ en ‘je doet ook nooit iets in huis!’ zit een groot verschil. Maken jij en je partner alles groter tijdens een ruzie over het huishouden? Ai, dat is geen goed teken.
2. Ruzie over het vertrouwen
Vertrouwen is enorm belangrijk in een relatie. Hebben jij en je partner hier geregeld ruzie over? Bespreek dit met elkaar, voor het te laat is. Een goede relatie zonder vertrouwen bestaat simpelweg niet.
3. Ruzie over jullie toekomstplannen
Zijn jij en je partner het niet eens over jullie kinderwens? Dan kan dit je relatie behoorlijk in de weg zitten. Ondanks dat je misschien nog een aantal jaar wil wachten met bepaalde plannen, blijven deze verschillende meningen tussen jullie in staan. Praat erover, maar probeer je partner niet over te halen.
4. Je geeft nooit toe
Vind jij het moeilijk om toe te geven dat je fout zit tijdens een argument met je partner? Dan is het slim om aan jezelf te gaan werken. Tijdens een relatie moet je ook toe kunnen geven dat je zo nu en dan fout zit – want eerlijk is eerlijk: niemand heeft altijd gelijk. ‘Wil je gelijk hebben of wil je blij zijn?’, is de vraag die je jezelf moet stellen.
5. Ruzie over je (schoon)familie
Negatief praten over de familie van je partner is geen goed idee. De band die je partner met zijn of haar familie heeft, is in de meeste gevallen ontzettend sterk. Een negatieve opmerking over deze familieleden kan je partner daarom enorm kwetsen. Denk goed na: hoe wil jij dat je partner over je familie praat?
6. Ruzie over verschillende levensstijlen
Stel je voor: je partner is niet vies van een borreltje en komt in het weekend in de late uurtjes thuis, terwijl jij liever op de vrijdagavond een filmpje kijkt. Jullie levensstijlen komen niet overheen, wat uitloopt tot een ruzie. Gebeurt dit vaak? Dan wordt het tijd om compromissen te sluiten.
7. Ruzie over geld
Misschien is geld wel het stomste onderwerp om over te discussiëren. Zitten jullie niet op één lijn als het gaat om uitgaven? Dan is het verstandig om dit – hoe moeilijk het ook is – goed te bespreken. Je wil immers niet dat je relatie op de klippen loopt, vanwege een ruzie over geld.
8. Jullie hebben nooit ruzie
Hebben jullie nooit ruzie? Dan kan dit betekenen dat jullie écht op één lijn zitten en de boel gewoon goed zit. Toch kan het ook iets heel anders betekenen. Erger jij je aan je partner, maar heb je geen zin om het erover te hebben? Nemen jullie allebei niet de moeite om een argument aan te gaan, dan betekent dat foute boel.
Lees ook: Dit zijn de 8 kenmerken van stellen met een gezonde relatie
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash