Welke van de 11 seksuele persoonlijkheidstypes ben jij?

Wist je dit al over jezelf?

Waarschijnlijk ken je jezelf best goed en weet je ondertussen wel ongeveer hoe je in elkaar steekt. Maar ken je jezelf ook zo goed op seksueel gebied? Er bestaan namelijk elf verschillende seksuele persoonlijkheidstypes die iets kunnen zeggen over wat voor iemand jij tussen de lakens bent.

Waarschijnlijk herken je jezelf in meerdere persoonlijkheidstypes.

1. De loslater

Voor jou draait seks om stress loslaten. Je ziet het vooral als een manier van stoom afblazen en ontspannen en je hebt er vooral behoefte aan op momenten dat je je gestresst voelt. Jij geniet ook van het gevoel dat je er naderhand van krijgt, het helpt je om beter te slapen. Voor jou is het belangrijk om een orgasme te krijgen, dat brengt jou het ultieme gevoel van rust.

2. De ontdekker

Het bed is jouw speeltuin. Je bent altijd in voor iets nieuws en je houdt van experimenteren. Uit je comfortzone stappen is voor jou dan ook geen enkel probleem. De liefde bedrijven neem je dan ook niet te serieus en je kan er ook hard om lachen wanneer het niet precies gaat zoals gepland.

3. De fair-trader

Balans is voor jou het allerbelangrijkste. Je wil graag dat je partner net zoveel van geven houdt als jij van krijgen en andersom. Jullie moeten allebei evenveel zin hebben en enthousiast zijn. Naar elkaars wensen luisteren is voor jou een must.

4. De gever

Je beschouwt seks als een cadeau dat je je partner geeft. Zijn of haar ervaring is minstens zo belangrijk als de jouwe, misschien zelfs wel belangrijker. Je bent er vooral op gericht hoe je partner zich voelt en soms vind je het lastig om je op je eigen genot te focussen.

Ontdek meer seksuele persoonlijkheidstypes op de volgende pagina.