Welke van de 11 seksuele persoonlijkheidstypes ben jij?

5. De beschermer

Jij hecht veel waarde aan veiligheid. Je grenzen zijn belangrijk en er moet te allen tijde toestemming worden gegeven. Dit kan voortkomen uit een nare ervaring uit het verleden, maar het kan ook dat je simpelweg een sterke vertrouwensband met je partner wil voelen, voordat je met diegene de lakens deelt.

6. De passiezoeker

Voor jou moet seks allesomvattend, gepassioneerd en intens voelen, bijna op het dierlijke af. Je houdt van het idee dat je jezelf helemaal kunt laten gaan en je kunt verliezen in het moment. Het is voor jou het fijnst als de tijd helemaal stil lijkt te staan.

7. De genotszoeker

Lichamelijk genot staat voor jou voorop en je wil je vooral goed voelen. Het zou zelfs kunnen dat je een beetje verward bent door deze 11 persoonlijkheidstypes, omdat je seks gewoon als simpel genot ziet dat onderdeel is van het leven. Je houdt simpelweg van fysiek contact en een emotionele connectie met je bedpartner is voor jou geen vereiste.

8. De prioriteitensteller

Tussen de lakens moeten je partner en jij elkaar prioriteren boven andere dingen, dat is voor jou het belangrijkste. Je wilt geen smoesjes hoeren als ‘ik ben te moe’ of ‘ik heb hoofdpijn’, intimiteit gaat voor. Je vindt je liefdesleven nu eenmaal belangrijk en daarvoor geef je graag andere dingen op. Ook houd je van het consistente eraan: misschien heb je zelfs wel vaste momenten waarop je het bed in duikt.

9. De romanticus

Voor jou draait het allemaal om de connectie. Je wilt de intimiteit met je partner voelen en hecht veel waarde aan de emotionele connectie tussen jullie. Daarbij vind je het ook belangrijk dat jullie de volledige aandacht voor elkaar hebben.

10. De spirituele

Seks is voor jou meer dan alleen het fysieke. Het is een manier om uit je eigen lichaam te komen en ziet het als een spirituele ervaring. Wellicht ben je religieus, of interesseer je je voor Oosterse filosofieën als tantra.

11. De spanningzoeker

Voor jou hangt er een bepaalde spanning rondom seks die ‘verboden’ of taboe voelt. Je vindt het leuk om met dominantie te spelen en je bent niet bang om nieuwe dingen uit te proberen.

Lees ook: Waarom de zes-secondenkus zo belangrijk is in een relatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mindbodygreen | Beeld: Unsplash