12 leuke date-ideetjes voor jou en je lief

daten

Zo leer je je partner ook nog eens beter kennen

Momenteel zit een romantisch diner voor twee in je favoriete restaurant er niet in en ook een bioscoopbezoek moeten we nog even uitstellen. Wil je toch een leuke date night hebben met je lief, of wil je hem of haar op Valentijnsdag verrassen met een bijzondere avond? We hebben een aantal coronaproof date-ideetjes voor je op een rijtje gezet.

1. Begin een boekenclub met z’n tweeën

Zijn jij en je partner groot fan van boeken lezen? Begin dan met z’n tweeën een boekenclub. Zo kun je met z’n tweeën eens in de zoveel weken een vaste date-avond houden waarbij jullie het boek bespreken dat jullie hebben gelezen. Combineer het bespreken met uitgebreid tafelen en jullie zijn de hele avond zoet.

2. Houd een kookwedstrijd

Hebben jij en je lief het er weleens over gehad wie beter kan koken? Houd dan een avond die in het teken staat van koken. Verdeel het maken van het aperitief, het voorgerecht, het hoofdgerecht, de bijgerechten en het toetje en beoordeel elkaars eten. Je kunt eventueel nog afspreken dat degene die de beste score heeft een prijsje wint.

3. Houd een bordspelletjesavond

Pak je favoriete bordspelletjes erbij en zet de muziek aan. Schenk een glaasje rode wijn in, zet de borrelhapjes maar op tafel en jullie vermaken je de hele avond.

4. Houd een zwart-witfilmavond

De vintage zwart-witfilms hebben toch wat romantisch over zich. Kijk eens een klassieker als 12 Angry Men of Psycho of juist een film met een romantisch tintje zoals The Artist.

5. Doe samen een home-workout

Ook samen sporten kan leuk zijn! Helemaal als je bedenkt dat er ook speciale couple work-outs zijn. Je komt dus meteen aan je dagelijkse beweging én hebt een leuke tijd met je lief.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2