13 date-ideeën voor als het keihard regent

date-idee regen

Een waterdicht dateplan!

Een romantische strandwandeling maken met je lief of lekker door het bos slenteren met je date; allemaal leuk en aardig, maar níet als het regent. Daten an sich kan al lastig genoeg zijn, helemaal als het weer ook nog eens roet in het eten gooit. Gelukkig hoeft een goede date niet in het water te vallen als het regent. Deze date-ideeën kun je lekker binnen doen.

Als je lekker thuis wilt blijven

1. Probeer samen dat nieuwe recept uit dat je al zo lang wilt uitproberen. Samen de keuken induiken kan heel romantisch zijn. Bovendien kan het bijna niet ‘mis’ gaan. Toveren jullie een heerlijke maaltijd op tafel: lekker bezig! Slaan jullie met dit nieuwe recept de plank mis? Dan kunnen jullie daar later waarschijnlijk keihard om lachen. Gelukkig bestaat er ook nog Thuisbezorgd.

2. Bouw een fort van kussen en dekens. Als het buiten keihard regent, lijkt het binnen nog knusser als je wat kaarsjes aansteekt. Bovendien is dan niets lekkerder dan je tegen je lief op de bank aan te nestelen tussen allemaal kussens en dekens.

3. Houd een spelletjesavond. Haal de bordspelletjes maar uit de kast of speel truth or dare om elkaar beter te leren kennen. Of maak de date wat actiever door een potje Twister te spelen.

4. Creëer je eigen wijn- en kaasproeverij. Je hoeft hiervoor heus geen wijn- of kaaskenner te zijn. Schenk de drankjes maar in en zet de hapjes op tafel. Goede gesprekken gegarandeerd!

5. Houd binnen een picnic. Ga lekker met je lief op de grond zitten en creëer binnen die gezellige picnic.

6. Houd een horrorfilmavond. Een romantische film kijken is al hartstikke leuk, maar een horrorfilm kijken, kan soms nog leuker zijn. Als de film eng is, kun je immers snel de hand van je lief pakken of dichter tegen je date aankruipen.

Als je eropuit wil

7. Ga naar een tropisch zwembad. Als het buiten vies weer is, kun je in elk geval nog binnen van warme temperaturen genieten.

8. Bezoek samen een museum. Er zijn tegenwoordig tig soorten musea, daardoor kun je altijd wel een museum vinden die jullie allebei leuk vinden om te bezoeken.

9. Ga bowlen of poolen. Hoewel die bowlschoenen niet voor de meest fantastische look zorgen, zul je wel veel lol hebben tijdens het bowlen. Houd je liever je eigen schoenen aan? Dan is poolen altijd nog een goed idee.

10. Ga naar een basketbalwedstrijd. Wat is nou leuker dan samen jullie team aanmoedigen?

11. Bewonder een toneelstuk of musical. Trek je mooie kleding maar uit de kast en ga samen een avondje cultuur snuiven.

12. Boek een massage voor stellen. Na de massage zijn jij en je lief helemaal ontspannen en kunnen jullie de regen buiten trotseren.

13. Bezoek een spelletjeshal. De zogenoemde arcade’s vind je niet alleen in Amerika. Tegenwoordig kun je ook genoeg spelletjeshallen in Nederland vinden. Ontzettend leuk om te doen met je date!

Lees ook: Dit zijn de dertien grootste ergernissen tijdens een date in een restaurant

Bron: Purewow | Beeld: Unsplash