Science says: deze 11 dingen maken je aantrekkelijker

6. Humor, humor en nog eens humor

‘Hij moet humor hebben’ is een uitspraak die vrijwel elke single vrouw als vereiste eigenschap van een man opnoemt. Gek genoeg blijkt uit onderzoek dat dit niet alleen geldt omdat vrouwen nu eenmaal graag wat grappige moment meemaken. De mannen met humor zouden een bepaalde intelligentie in de genen hebben, wat de toekomstige baby dan hoogstwaarschijnlijk óók bij zich zal dragen.

7. Toonhoogte

Een sexy, schorre stem? Dat is helemaal niet nodig. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen met een hoge stem beter in de smaak vallen, dan de schorre variant. Mannen zouden volgens vrouwen aantrekkelijker zijn met een lage, donkere stem.

8. Viervoeter

Dit geldt voornamelijk voor de mannen. Want uit onderzoek blijkt dat mannen met een hond al gauw aantrekkelijk zijn. Gaat een man goed om met zijn kleine viervoeter? Dan relateren vrouwen dit aan de opvoeding van een kind. Klinkt logisch, maar had jij deze link al gelegd? Wij niet.

9. Baardjes

Een baardje of een baby face: je zou denken dat dit gewoon te maken heeft met een verschillende smaak, maar niets is minder waar. Een baardje of harde stoppels tonen mannelijkheid aan én benadrukken de verschillen tussen mannen en vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen dit – misschien wel onbewust – aantrekkelijk vinden. 

10. Rood

Passie, rozen, hitte én seks: het heeft allemaal met de kleur rood te maken. Eigenlijk wisten we het al, maar opnieuw blijkt uit onderzoek dat mannen gek zijn op vrouwen in het rood.

11. Curves

Net als de rode kleur, is deze voorkeur ook niet heel onverwachts. Mannen zijn namelijk gek op vrouwen met wat flinke rondingen. Oftewel: wees trots op die curves. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen met goede rondingen minder vatbaar zijn voor hart- en vaatziekten of diabetes. Oftewel: het laat ons gezond lijken en juist dát vinden mannen aantrekkelijk.

Pagina 2/2

Lees ook: Welke van de 11 seksuele persoonlijkheidstypes ben jij?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Unsplash