‘Mijn 40-jarige echtgenoot gedraagt zich als een 14-jarige’

echtgenoot

De vrouw vertelt dat haar man geobsedeerd is door TikTok

Het huwelijk gaat niet alleen over rozen. Rosa* kan daarover meepraten. Zo heeft haar veertigjarige echtgenoot een TikTok-obsessie. Iets wat haar behoorlijk begint te storen en de sfeer er thuis niet beter op maakt. 

TikTok-verslaving

“Mijn echtgenoot is geobsedeerd door TikTok. Hij is overigens veertig, niet veertien”, begint Rosa op het forum Reddit. “Hij neemt zijn telefoon mee naar de badkamer en kan daar dan eeuwen blijven om te scrollen. We hebben twee jonge kinderen en ik denk dat hij dit doet om wat rust te krijgen.” Rosa begrijpt dat haar man af en toe een moment voor zichzelf wil, maar het gedrag van haar man begint haar nu enorm te storen. “Het betekent dat ik continu op de deur van de badkamer moet kloppen om te vragen of alles goed met hem gaat, moet vragen of hij nog lang in de badkamer blijft en steeds weer moet vragen of hij me wil helpen met de kinderen. En dat vind ik triest.” 

Avondeten 

De vrouw besloot dat de maat vol was. Ze zou haar man niet continu meer achter de broek zitten. “Ik was onlangs uitgebreid aan het koken: gebraden kip, met gebakken aardappelen en geroosterde groenten. Ondertussen zag ik mijn echtgenoot naar boven gaan. Ik vertelde hem nog dat hij na twintig minuten weer naar beneden moest komen, omdat het eten dan klaar zou zijn.” Rosa dekte vervolgens de tafel, maar toen het eten klaar was, zat haar man nog niet aan de eettafel. “De kinderen zaten al aan tafel en ik besloot dat wij alvast konden beginnen met eten. Ik dacht: ik ga niet weer achter hem aan. Ik wilde zien hoelang het zou duren voor hij door zou hebben dat die twintig minuten voorbij waren.” 

Boos

“Het duurde twee uur en tien minuten voor mijn man naar beneden kwam voor het eten! In de tussentijd hadden we allang gegeten, had ik de tafel afgeruimd, de was gedaan en was ik met de kinderen een film aan het kijken. Toen hij erachter kwam dat we al lang hadden gegeten, schreeuwde hij dat ik hem had moeten zeggen dat het eten klaarstond. Ik vertelde hem vervolgens dat ik zijn moeder niet ben en dat ik hem niet continu ga zoeken. Hij stormde toen de deur uit en zei dat hij zijn eten niet ging opwarmen, omdat hij het niet lekker vindt als het wordt opgewarmd in de magnetron.” 

Advies

De vrouw geeft aan dat ze haar man niet weer over het voorval heeft gesproken en ze vraagt zich af of ze fout zat. “Hij vindt dat ik verkeerd heb gehandeld. Maar is dat ook zo?” In de reacties op het verhaal zijn velen het erover eens dat Rosa niet fout zat. “Het klinkt niet normaal dat een veertigjarige man zo lang op de wc zit om op zijn telefoon te kijken. Het wordt tijd dat je een goed gesprek met hem voert.” 

*Rosa is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de username Bravefield. 

Lees ook: ‘Mijn vriend toont wel heel veel interesse in zijn vrouwelijke collega’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Marisa Harris