4x waarom regelmatig orgasmes hebben goed is voor je gezondheid

Het is hartstikke goed voor je!

Een orgasme is de kers op de taart van iedere vrijpartij. Het genotsgevoel dat vrijkomt wanneer je een hoogtepunt bereikt, is echter niet het enige voordeel van zo’n climax. Wist je al dat orgasmes ook een aantal gezondheidsvoordelen met zich meebrengen? Ze zijn hartstikke goed voor je lichaam! Dit is het effect op je lijf wanneer je regelmatig orgasmes hebt.

Een goed excuus om eens wat vaker een momentje voor jezelf te nemen.

1. Je ontspant

Na een orgasme komt het hormoon oxytocine vrij in je lichaam. Dit hormoon stimuleert het gevoel van warmte en ontspanning, waardoor je je helemaal relaxed voelt. Uit onderzoek blijkt daarnaast ook dat de amygdala – het deel van je brein dat angst en stress aanmaakt – niet tot nauwelijks actief is nadat je net een hoogtepunt hebt bereikt. Kortom: het is een perfecte manier om even te ontspannen!

2. Je hebt minder pijn

Wist je dat orgasmes allerlei soorten pijn kunnen verlichten? Uit onderzoek blijkt dat de pijngrens van vrouwen die klaarkomen met ongeveer 75 tot 100 procent stijgt! Orgasmes kunnen onder andere artritisklachten, pijn na een operatie en zelfs pijn tijdens een bevalling verlichten. Over een sterk medicijn gesproken!

3. Je leeft langer

Uit een Brits onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een orgasme hebben, gezonder zijn en gemiddeld langer leven. Mensen die twee keer per week klaarkwamen, hadden een gezonder hart dan mensen die minder dan één keer per maand een orgasme hadden. Op de gezondheid dan maar!

4. Het stimuleert je hersenen

Tijdens een orgasme stroomt het bloed door je lichaam, dus ook door je hersenen. Dit zorgt ervoor dat zuurstof en essentiële voedingsstoffen naar je brein worden gevoerd. Uit een onderzoek dat gepubliceerd is in Huffpost, blijkt dat orgasmes zelfs beter zijn voor je hersenen dan het maken van een kruiswoordpuzzel! Ze zijn een stuk effectiever, omdat tijdens een orgasme je hele brein wordt gestimuleerd en tijdens het maken van een puzzel slechts een deel. Who needs Sudoku’s?

Lees ook: Minder zin in seks? Dit kunnen de oorzaken zijn van een laag libido

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: fem-fem | Beeld: torange.biz