Dit kun je volgens experts het beste doen als eerste date

daten coronatijd
Wij gaan het onthouden

Dat een eerste date zenuwslopend kan zijn, is voor sommigen nog een understatement. Wanneer het moment eindelijk daar is ga je met klotsende oksels naar je date. Het was echter helemaal geen goed idee om naar de bioscoop te gaan, want hierdoor heb je bijna geen tijd gehad om met die leuke man of vrouw te praten. De volgende keer wanneer er een eerste afspraakje op de kalender staat kun je dít beter doen.

Een eerste date kan het beste gewoon simpel zijn.

De perfecte date
Wanneer er de volgende keer een eerste date voor de deur staat, kun je volgens Antropoloog Helen Fisher het beste gewoon een drankje doen, weet Bedrock. Hoewel velen er nog weleens voor kiezen om ‘romantisch’ te dineren, werkt dat juist helemaal niet zo romantisch. Stel dat je date vreselijk is, je kunt moeilijk halverwege het hoofdgerecht de benen nemen.

Een drankje
Volgens Helen kun je het beste één of twee drankjes doen met iemand. Ze raadt een alcoholische versnapering aan, omdat je door de alcohol wat socialer en spraakzamer wordt en je bovendien jezelf meer toont. Daarnaast kun je na één drankje al de benen nemen als je date geen succes is. Je hoeft geen heel diner uit te zitten. 

Verzamel informatie
Ook raadt Helen aan om niet alleen te letten op wat degene tegenover je zegt, maar ook te kijken naar hoe de persoon bijvoorbeeld tegen het personeel doet. Vaak zegt dit al heel wat over iemand. Bovendien is het ook belangrijk om jezelf tijdens een date open te stellen. Alleen op die manier kom je erachter of er een daadwerkelijke klik is.

Lees ook: dit is wat je dus vooral niet moet doen als je aan het online daten bent

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bedrock | Beeld: Unsplash