Oei: ‘Ik betrapte mijn vader met de beste vriendin van mijn moeder’

vader beste vriendin

Toch zit het verhaal net iets anders in elkaar

De 18-jarige Joran* is onlangs op zichzelf gaan wonen, maar woont nog bij zijn ouders in de buurt. Laatst besloot hij zijn ouders te verrassen, maar er was niemand thuis. Toen hij even in zijn oude slaapkamer wachtte, kwam zijn vader thuis met de beste vriendin van zijn moeder. “Het was wel duidelijk wat die twee van plan waren”, schrijft Joran op het forum Reddit. Nadat de jongen was weggestormd, bleek de affaire van zijn vader toch anders in elkaar te zitten. 

Affaire

“Toen mijn vader thuiskwam met de beste vriendin van mijn moeder, kon ik het niet geloven”, vertelt Joran. “Ik stormde het huis uit. Mijn vader rende me achterna en zei dat ik met mijn moeder moest praten en me er niet te veel zorgen over moest maken.” De jongen vond zijn vader verrassend kalm, vooral aangezien zijn zoon er net achter was gekomen dat hij vreemdging. “Ik wist niet wat ik ervan moest denken, dus ik ging ervandoor.”

Vertellen aan moeder

Na twee dagen had Joran nog niets van zijn moeder gehoord. “Ik wist dat er iets aan de hand was. Ik wilde het haar wel vertellen, maar ik wist dat het haar hart zou breken. Dat pap een affaire heeft met een van haar beste vriendinnen”, aldus de nog steeds gechoqueerde jongen. “Misschien zou ze er wel heel slecht op reageren en mij de schuld geven”, vreest hij.

Relatie met beste vriendin

Uiteindelijk besloot Joran het zijn moeder toch te vertellen. “Het was het ongemakkelijkste gesprek ooit”, vertelt de jongen. “Ze zei dat ze het al wist van mijn vader en haar beste vriendin. Toen ik zei dat ik het raar vond dat pap vreemdging met iemand die zo belangrijk is voor haar, bleef ze stil”, gaat Joran verder. Wat zijn moeder hem daarna vertelde, had hij nooit aan zien komen. “Ze vertelde me dat zij ook een relatie had met haar beste vriendin. Ik was in shock en hing op.”

Polyamoreuze relatie

Toen hij de bizarre onthulling van zijn moeder had laten bezinken, besloot Joran haar een sms’je te sturen. “Ik zei dat ik er oké mee was, zolang pap en zij gelukkig waren”, laat de jongen weten. Toch gaat het nog wel even duren voordat hij er gewend aan is, denkt Joran. “Ik dacht dat mijn ouders de meest hetero mensen ooit waren. Ik had zoiets niet van ze verwacht. Ik heb zoveel herinneringen die ik nu opnieuw aan het evalueren ben. Ik weet niet hoe lang ze al een polyamoreuze relatie hebben, maar ik denk nu dat het al lang aan de gang is. Ben ik een idioot dat ik het niet wist?”, vraagt Joran zich af.

*Joran is niet de echte naam van de man. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam TrowRa78400.

Lees ook: Bizar: ‘Mijn vader had een affaire met mijn verloofde’

Bron: Reddit 1, 2 | Beeld: iStock, PeopleImages