Bizar: ‘Mijn beste vriendin gedraagt zich vreemd sinds ik aan het daten ben’

beste vriendin relatie

Snap jij de reactie van de vriendin, of zou je het heel anders aanpakken?

De 23-jarige Nina* is heel goed bevriend met de even oude Veerle. Ze zijn erg close, delen lief en leed met elkaar, en wonen bovendien in hetzelfde huis. Of althans: ze wáren erg hecht, want sinds Nina datet met haar huidige vriendje Ron, heeft die vriendschap een bizarre twist gekregen. Op Reddit vraagt ze om advies: wat moet ze aan met het bizarre gedrag van haar beste vriendin nu ze aan het daten is?

Beste vriendin

Nina en Veerle zijn zo hecht als maar kan zijn. “We zijn zo close dat mensen regelmatig denken dat we een stelletje zijn”, schrijft Nina. “We wonen in hetzelfde huis en spenderen ook veel vrije tijd samen.” Klinkt als een prachtige vriendschap, toch? Maar wanneer Nina Ron ontmoet, ontspoort die vriendschap volledig. En, geeft Nina toe, dat is misschien ook wel een beetje haar eigen schuld.

 Twee weken

Want de eerste date van Nina en Ron? Die duurt meteen twee weken. “Ongeveer twee maanden geleden ontmoette ik mijn huidige vriend. Ik weet niet wat er gebeurde maar ik voelde een soort wilde energie, en ik heb de nacht bij hem doorgebracht. De twee weken erna bleef ik ook bij hem. Ron kocht zelfs nieuwe kleren voor me, zodat ik niet naar huis zou hoeven.” Huh? Natuurlijk klinkt dat ook voor een nieuwe relatie vrij bizar. Maar Nina geeft aan: “Ik heb Veerle direct de eerste avond al een berichtje gestuurd, zodat ze wist dat ik in orde was.” Daarna verwatert het contact met Veerle echter. Nina schrijft: “Ik was nogal bezig, dus de communicatie daarna was niet altijd even consistent.”

De bom barst

Na twee weken gaat Nina eindelijk weer naar huis, en dan zijn de rapen flink gaar. “Veerle was woest. Ze deed eerst alsof ze zich zorgen maakte, maar toen ik zei dat we gewoon regelmatig contact hadden, stelde ze zich heel aanvallend op.” Veerle verwijt Nina namelijk dat haar gedrag ‘vreemd en onstabiel’ was. Nina schrikt van de aantijgingen. “We hebben letterlijk nog nooit ruzie gehad,” deelt ze op Reddit.

Regels, regels, en nog meer regels

Na de ruzie met Veerle dacht Nina dat het wel over zou waaien, en dat haar bestie gewoon een slechte dag had. Maar niets blijkt minder waar. Nina schrijft: “Ze maakt continu nare opmerkingen over mij, over mijn vriend, en verzint zelfs allerlei regels waar ik me aan moet houden.” Een paar van die regels zijn onder andere dat Nina twee keer zoveel tijd met Veerle moet doorbrengen als met Ron, ze mag niet binnen twee jaar bij Ron intrekken, ze mag geen nachten of weekenden bij Ron doorbrengen, en ga zo maar door. Hierdoor voelt Nina zich thuis niet meer prettig en is ze alleen maar méér tijd bij Ron gaan doorbrengen. “Ze is echt volledig van de pot gerukt en ik schuil dus maar bij mijn vriend”, laat Nina weten. Maar ze twijfelt toch over haar aanpak. “Volgens mij valt onze vriendschap niet te redden, maar ik weet totaal niet meer wat ik moet doen. Help?”

Wat vind jij? Heeft Veerle de relatie maar gewoon te accepteren? Of maakt ze zich terecht zorgen en loopt Nina veel te hard van stapel? Laat het weten in de reacties op Facebook!

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ExtentOld9973.

Lees ook: ‘Ik deed alsof ik flauwviel zodat mijn man onze zwangerschap niet kon aankondigen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Liza Summer