Trouwdilemma: ’Ik wil niet dat mijn broer zijn vriend meeneemt naar mijn bruiloft’

“Ik had niet verwacht dat mijn broer zijn vriend mee zou willen nemen naar mijn bruiloft”

Geen zin hebben om achtertante Agnes uit verplichting uit te nodigen voor je bruiloft is nog wel te begrijpen. Niet willen dat je broer zijn vriend meeneemt naar je bruiloft is echter een totaal andere kwestie. Redditgebruiker Macacaralho wil niet dat zijn zwager op zijn bruiloft komt en hij vraagt het internet om advies.

De aanstaande bruidegom wil niet dat de vriend van zijn broer naar de bruiloft komt, omdat zijn broer nog altijd niet uit de kast is.

Ouderwetse generatie

“Mijn broer is al een half jaar samen met zijn vriend. Het is een fantastische man en ik ben blij voor mijn broer. Maar het is nog steeds een geheim. Alleen mijn ouders en ik zijn op de hoogte”, vertelt gebruiker Macacaralho op het Redditforum. “Ik zeg al jaren tegen mijn broer dat hij uit de kast moet komen, want het bezorgt hem veel stress. Ik denk dat hij zich beter voelt als hij niet meer hoeft te verbergen wie hij is.” Echter is de familie van Macacaralho erg ouderwets. De oudere generatie accepteert homoseksualiteit niet, zo schrijft hij.

Uit de kast komen

De broer van Macacaralho wilde niets weten over uit de kast komen. Tot een paar weken geleden. “Ik ga binnenkort trouwen en mijn broer vertelde me dat hij zijn vriend mee wil nemen naar mijn bruiloft. Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht. Als het om een andere gelegenheid zou gaan, zou ik achter hem staan. Ik denk gewoon niet dat mijn trouwdag de gelegenheid is om uit de kast te komen. Stel je alle drama en roddels voor die zouden ontstaan. Ik wil dat alle aandacht naar mijn verloofde gaat, het is haar dag. Ik wil me niet zorgen maken om mijn broer op mijn eigen bruiloft.”

Conflicten

De Redditgebruiker heeft het er met zijn broer over gehad. Want waarom net die dag? Volgens zijn broer is het de juiste gelegenheid omdat op die dag de liefde wordt gevierd, maar Macacaralho heeft het er erg moeilijk mee. “Ik zou tegen mijn hele familie vechten voor mijn broer en nooit meer met hen spreken als ze hem niet accepteren, maar dit is mijn trouwdag en het moet een viering zijn, geen familieruzie. Ik wil dit mijn vrouw niet aandoen. Dit zou onze toekomst kunnen verpesten.”

Verdriet

Macacaralho heeft zijn broer gevraagd om zijn vriend niet mee te nemen naar zijn bruiloft. “Hij moest huilen en verliet mijn huis zonder iets te zeggen. De volgende dag stuurde hij me een sms met: ‘Maak je geen zorgen, ik kom alleen.’ Ik probeerde hem te bellen, maar hij nam niet op. We bespraken de situatie een paar dagen later en hij zegt dat hij mij begrijpt, maar ik voel nog steeds een bepaalde spanning. Ik weet dat mijn broer niet degene is die problemen veroorzaakt, maar dat het de ouderwetse ooms en tantes zouden zijn. Ik wil gewoon niet dat mijn bruid of mijn moeder moet huilen om de situatie of dat een idiote oom een gemene opmerking maakt.” 

Meningen

Op het forum wil de bruidegom in spe weten of hij onredelijk is. Veel gebruikers steken hem een hart onder de riem, waaronder vele mannen die ook op mannen vallen. “Andermans trouwdag is inderdaad niet het moment”, vinden velen. “Je probeert een nare situatie te voorkomen, het is begrijpelijk.”

Lees ook: Moeder: ‘Zat ik verkeerd door mijn 18-jarige zoon te vertellen dat hij in het weekend niet thuis mag komen?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash