Dateleed: hoe pak je daten in deze tijd aan?

daten

Daten anno april en mei 2020 is net even anders

De hand van je date vastpakken of even een kusje stelen: het zit er deze maanden simpelweg niet in. Voor singles in Nederland kan het momenteel een extra moeilijke tijd zijn. Doordat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, kan het een behoorlijk eenzame tijd zijn voor alleenstaanden. Niet zo gek dat singles hun vertier nog weleens opzoeken via Tinder of Happn. Maar hoe kun je in deze tijd het beste daten?

RIVM adviseert

Fysiek flirten, dat wordt ‘m niet. “We snappen dat het vervelend is, maar ook voor singles geldt: blijf thuis en houd anderhalve meter afstand”, benadrukt het RIVM tegenover RTL Nieuws. In Nederland zijn zo’n 2,8 miljoen mensen single. Als die 2,8 miljoen vrijgezellen wel daten, vormen ze een groot risico. “Die wisselende contacten zijn voor een virus dat zich wil verspreiden fantastisch”, legt epidemioloog Patricia Bruijning. Als je date nog op bezoek is geweest bij een vriend en vervolgens met jou afspreekt, creëer je volgens de epidemioloog de ideale mogelijkheid voor het virus om zich te verspreiden.

Daten in deze tijd

Via Tinder en Happn chatten is momenteel maar wat aantrekkelijk. Maar wat nou als je een fantastische match hebt, met wie je graag wil afspreken? Beide datingapps raden het af om fysiek af te spreken. Gelukkig zijn er wel een paar manieren om een leuke date te hebben, zonder elkaar fysiek te ontmoeten.

Date-ideeën

  • Skype of FaceTime: een leuk begin is om elkaar via videobellen voor het eerst ‘echt’ te zien. Na het chatten, kom je er zo meteen achter of iemand een gesprek wel gaande kan houden.
  • Kijk samen een film: laat je date een film op Netflix of Videoland uitkiezen. Zo kom je er meteen achter wat voor smaak diegene heeft.
  • Ga samen koken: daag elkaar via videochat uit om een bepaald gerecht te maken. Helaas kun je de smaak van het gerecht niet beoordelen, maar je kunt elkaar punten geven tijdens het bereiden en voor de presentatie.
  • Bestel eten voor elkaar: als je niet zo’n keukenprinses bent, sla je wellicht een flater als je tegelijk gaat koken. Wat je ook kunt doen is eten voor elkaar bestellen! Zo krijg je een leuke en smakelijke verrassing! Wel even checken of je date geen voedselallergieën heeft.
  • Speel 36 questions: The New York Times had eens een lijst opgesteld met 36 vragen die je iemand kunt stellen om verliefd te worden. Het zijn zeer uiteenlopende vragen waardoor je je date meteen een stuk beter leert kennen. 
  • Bedenk een Stay at home-challenge voor elkaar: daag elkaar op een leuke manier uit en laat je date een foto of filmpje maken van de challenge. Hilariteit gegarandeerd! Hier kun je een paar geinige voorbeelden vinden.
  • Speel een spel via de app House Party: via deze app kun je spelletjes als Wie Ben Ik en Draw a Picture spelen. Hartstikke leuk!
  • Neem je date ‘mee’ op wandeling: Ga jij even de deur uit om een wandeling te maken? Zet FaceTime aan en laat de omgeving zien aan je date. Zo kun je meteen speciale plekken in je omgeving met elkaar delen.

Kun je het echt niet laten om thuis te blijven en wil je je date in levende lijve zien? Dan zou je een boswandeling kunnen maken. Maar denk erom: houd 1,5 meter afstand!

Lees ook: Dit zijn de 5 manieren waarop mensen hun liefde uiten

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash