Man vertelt: ‘Mijn depressieve vriendin is vreemdgegaan, maar ik durf haar er niet mee te confronteren’

depressieve vriendin

Hij is bang dat zijn vriendin zichzelf iets aan gaat doen

De 20-jarige Martin* is de wanhoop nabij. Hij is erachter gekomen dat zijn vriendin Alice vreemd is gegaan, maar vanwege haar depressie durft hij de confrontatie niet aan te gaan.

Berichtjes in telefoon

“Afgelopen maand kreeg ik het gevoel dat er iets niet goed ging met mijn vriendin”, vertelt Martin op het forum Reddit. “Ik besloot daarom om even in haar telefoon te kijken, want ze heeft een notitie-app waarin ze haar gevoelens bijhoudt.” Martin treft echter iets heel anders aan dan de diepste gedachten van Alice. “Ik vond seksueel getinte berichtjes tussen haar en een vriend van haar”, laat hij weten. Uit de berichten wordt al snel duidelijk dat Alice niet alleen in haar appjes heel intiem met haar vriend omgaat. “Ik had dit totaal niet verwacht, ik heb een uur moeten huilen.”

Einde van de relatie

Martin besluit dat hij een punt achter de relatie met Alice wil zetten, maar dat hij verder niet ingaat op de berichtjes. “Zodra ik erover begon, barstte Alice in tranen uit en smeekte ze me op bij haar te blijven, omdat ze niet ‘zonder me kon leven’. Dat laatste zei ze vooral omdat ik het de enige ben die echt van haar depressie afweet, en de enige ben die haar kan helpen kalmeren als ze een paniekaanval heeft of zichzelf iets aan wil doen.”

Verder of niet

Martin vreest voor de mentale gezondheid van zijn vriendin en besluit tóch geen streep door de relatie te zetten. “Ik beloofde haar dat ik het niet uit zou maken. Dat is nu een maand geleden. Ik heb nog steeds het gevoel dat ze intieme berichtjes stuurt naar die vriend van haar, maar ik voel me niet in staat om haar er mee te confronteren”, vervolgt Martin. “Ik moet al huilen bij de gedachte dat ik haar aan het huilen breng.” De wanhopige jongen richt zich daarom tot het forum: “Wat moet ik doen? Al het advies is welkom!” Wat zou jij Martin aanraden in deze situatie?

*Martin en Alice zijn niet de echte namen van dit stel. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA-202096.

Lees ook: ‘Mijn verloofde wil niet dat mijn ex-vriendin naar onze bruiloft komt’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Martin Péchy