Deze 8 soorten zoenen vertellen hoe je relatie is

zoenen

Een zoen zegt meer dan dat je denkt!

Een zoen kan veel betekenen in- en zeggen over een relatie. Maar de manier waarop zegt ook heel veel. Zo zijn er waarschijnlijk veel meer soorten zoenen dan die jij nu in je hoofd hebt. Ja, echt! Wij zetten er alvast acht voor je op een rijtje die heel veel kunnen zeggen over jouw relatie.

Kus op de wang

Een kus op de wang betekent dat iemand veel om je geeft. En hoewel je vaak zou denken dat een kus op de wang alleen maar vriendschappelijk is, heeft het op romantisch vlak dezelfde betekenis. Ben jij single en krijg je een kus op je wang van je die ene jongen die jij wel ziet zitten? Dan hoef je er zeker niet vanuit te gaan dat je in de friendzone zit. Grote kans dat jouw crush jou ook wel ziet zitten.

Natte zoen

De naam zegt het eigenlijk al: een natte zoen is een zoen waar heel veel speeksel om de hoek komt kijken. Er zijn mensen die ervan houden, maar er zijn ook mensen die er duidelijk geen fan van zijn. Maar wat betekent een natte zoen? Dit betekent meestal dat de fysieke kant van een relatie niet per se in een bepaalde volgorde hoeft te zijn. Met een natte zoen draait het met name om de seksuele spanning wat vaak leidt tot een spannende nacht in de slaapkamer.

Kus op het voorhoofd

Een kus op je voorhoofd betekent eigenlijk hetzelfde als een kus op je wang. Iemand die je een kus op je voorhoofd geeft, geeft veel om je als persoon. Toch is de kans iets groter bij een kus op je voorhoofd dat diegene alleen maar vriendschappelijk naar je kijkt. Deze kus laat namelijk zien dat deze persoon wel degelijk gevoelens voor je heeft en je ook zeker niet zomaar laat gaan.

Vlinderzoen

Waarschijnlijk een nog best onbekende zoen voor velen. De vlinderzoen is een subtiele manier van ‘zoenen’. Ja, we zetten zoenen even tussenhaakjes, want eigenlijk raken jullie lippen elkaar hierbij helemaal niet. Wel houd je je hoofd heel dicht bij die van de ander. Zo dicht bij zelfs, dat jullie wimpers elkaar raken. En hoewel dit waarschijnlijk nieuw voor je is, staat deze zoen in het teken van jonge liefde. Ben je dus al jaren samen met je partner? Dan kun je deze zoen wel overboord gooien.

Vluchtig kusje

Een vluchtig kusje is erg onschuldig. Maar niet zo onschuldig als je zou denken. Degene die jou namelijk een vluchtig kusje geeft wil eigenlijk heel graag met jou zoenen. Voel je dus niet meteen afgewezen als iemand je en vluchtig kusje geeft. Vaak is het niet het juiste moment, of heeft deze persoon je al vaker gezien die dag. 24/7 gepassioneerd zoenen wil je natuurlijk ook niet, toch?

French kiss

De French kiss: wie kent hem niet? De French kiss staat natuurlijk vol in het teken van passie en seksuele spanning. Deze zoen eindigt daarom ook meestal in bed, klaar voor een wilde nacht. Als je een relatie hebt is dit natuurlijk niet altijd het geval, en kan dit al snel een ‘normale’ manier van zoenen zijn.

Kus in je nek

Een kus in je nek is vaak een speelse kus om te kijken of iemand in de mood is voor een avontuurlijke nacht. De nek is namelijk erg gevoelig, dus des te fijner als iemand je in je nek kust. Let wel: als je partner dit heel vaak doet, is de kans groot dat het allemaal niet heel serieus is tussen jullie twee.

Wasmachine

Ook dit hebben we allemaal wel een keertje meegemaakt: de wasmachine. Deze zoen bestaat uit heel veel speeksel en een hoog tempo zonder ritme. Ja, het bestaat echt. Degene die de wasmachine erin gooit heeft geen idee wat hij of zij aan het doen is, maar wil wel graag de lakens met je delen. Zit je in een relatie met iemand die vaak als een wasmachine zoent? Praat erover en laat weten dat je het niet zo fijn vindt. Daarnaast kun je met je partner oefenen hoe hét wel moet. Je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst!

Lees ook: Spanje voert menstruatieverlof voor vrouwen in

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Girl Scene | Beeld: Pexels