Dit is waarom je vooral met een babystem tegen je huisdier moet blijven praten

huisdier

Het is juist goed voor je huisdier!

Schiet jouw stem ook spontaan de hoogte in als je tegen je huisdier praat? Niet zo gek, stiekem doen we dit allemaal. Toch schamen we ons er wel een beetje voor als we onszelf terughoren, maar dat is nergens voor nodig. Juist die hoge stem zorgt ervoor dat je huisdier heel blij en gelukkig wordt.

Vooral blijven doen dus!

Spraakproeven

Uit onderzoek blijkt dat huisdieren blijer worden van een hoge stem 茅n commando’s beter uitvoeren. De Universiteit van Yorks Department of Psychology heeft dit onderzocht met spraakproeven bij dertig volwassen honden. De honden moesten enerzijds luisteren naar een hoge en vrolijke stem en anderzijds naar een normale toon. De honden bleken meer aandacht te hebben voor de hoge stemmen en zich ook socialer te gedragen richting de hogere stemmen.

Kwispelen

Als iemand op een normale toon tegen de honden praatte, reageren de beestjes nagenoeg niet. Maar, zodra de hoge stem weer opgezet werd ging de staart kwispelen en luisterden ze perfect. Let dus vooral niet op mensen die je voor gek verklaren. Wij weten wel beter 馃槈

Lees ook:聽Waar of niet waar: vrouwen verkiezen hun huisdier boven hun partner

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle BE | Beeld: pxhere