Dit is het ergste woord om te zeggen tijdens een ruzie met je partner

ruzie

Het kleine woordje kan grote schade aanrichten

Ook heb je ruzie met je partner, er zijn dingen die je gewoon niet tegen hem of haar kunt zeggen. Hoe boos je ook bent, zeggen dat je iemand haat of andere dingen uitspreken waar je achteraf spijt van krijgt is onnodig en ongeoorloofd. Maar ook dit kleine woordje kan veel meer schade aanrichten dan je zou denken. 

In een ruzie mag je nooit meer ‘maar’ zeggen.

Ruzie

Ruzie is een onderdeel van het hebben van een relatie: door het maken van ruzie worden geschillen uitgesproken én uiteindelijk opgelost. Je hoeft je dus helemaal niet opgelaten te voelen als je eens een keer ruzie hebt gehad. Maar, om de schade toch enigszins te beperken moet je wel een beetje op je woorden letten wanneer je onenigheid hebt. Zo kun je het woordje ‘maar’ het beste niet laten vallen tijdens een ruzie: dit woord zorgt namelijk voor onnodig veel ellende.

‘Maar’

Maar waarom is dit kleine woordje zo’n bron van irritatie tussen partners? Volgens psychotherapeute Katherine Schafler leidt het gebruik van het woord geheid tot problemen. Aan Enfait vertelt ze dat het woord impliceert dat je niet goed luistert en dat je een excuus zoekt voor je gedrag of jullie problemen. Dit woord gebruik je vaak wanneer je in de verdediging schiet, iets wat niet handig is tijdens een ruzie als jullie allebei eigenlijk concessies moeten doen om jullie ruzie op te lossen. Wil je dingen niet erger maken dan ze zijn, gebruik dan het woord ‘maar’ niet.

Lees ook: Zegt je partner één van deze 5 dingen tegen je? Dan is dat geen goed teken..

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Enfait | Beeld: Pexels