‘Ik hou nog steeds van mijn ex, maar hij is nu met een vriendin van me getrouwd’

ex vriendin

Een vrouw vertelt openhartig hoe haar grote liefde en haar vriendin er samen vandoor gingen

Relaties die stuklopen zijn niet makkelijker. Maar wat een gebroken hart al helemaal niet laat helen, is als je ex er vandoor gaat met een goede bekende. Het overkwam Stella*. Aan Elle vertelt ze haar verhaal. “Ik was zelf degene die mijn vriend voorstelde aan de vrouw die hij zou trouwen.”

Eerst grote liefde

Josh is Stella’s eerste grote liefde. “We leerden elkaar via vrienden kennen en ontwikkelden een hele hechte relatie. Het is de enige echte eenvoudige relatie die ik heb gehad. Hij hield van mij, ik hield van hem en we wilden niets liever dan samen zijn.” Alles verandert echter na een jaar, wanneer Josh voor zijn studie naar een andere stad verhuist. “In eerste instantie maakten we het uit, maar iedere vakantie zochten we elkaar toch weer op. Iedere keer kwam hij terug in mijn leven om vervolgens weer te verdwijnen. Ik wilde meer toewijding. Zou ik ooit genoeg voor hem zijn? Ik had steeds minder vertrouwen, maar nog altijd het idee dat we bij elkaar hoorden.”

Teleurstellingen

Stella weet niet goed wat ze aan moet met de onstabiele situatie tussen haar en Josh. Ze begint ondertussen ook andere mannen te daten. Toch verdwijnt Josh niet uit haar leven en vraagt hij Stella om weer een koppel te vormen. “Hij schreef me een brief dat hij het deze keer beter zou aanpakken. Ik hield nog steeds van hem, maar met de ene teleurstelling na de andere had ik tegelijkertijd ook steeds liefdesverdriet.”

Single vriendin

“Ik wilde losbreken van deze knipperlichtrelatie, ik had meer tijd nodig om na te denken of ik weer samen wilde zijn, maar Josh wilde over de brief praten. Opeens flapte ik eruit tegenover Josh ‘misschien zou jij je er anders over voelen als je een keer iemand anders ontmoet. Ik heb nog wel een vriendin die single is.’ Heel achteloos gaf ik hem het nummer van mijn vriendin Sarah.”

Goede match

Sarah en Josh blijken het goed met elkaar te kunnen vinden. “Twee weken later lieten zowel Josh als Sarah aan mij weten hoe blij ze waren dat ik ze aan elkaar gekoppeld had”, vertelt Stella. Josh en Stella blijven bevriend. Daar voelt Stella zich echter niet goed bij. “Ik wist niet of hij nu echt gelukkiger was met Sarah of dat er toch nog iets tussen ons was. Eigenlijk begon ik te wachten op het moment waarop ze het uit zouden maken en Josh weer terug bij mij zou komen.”

Stukgelopen vriendschap

De relatie van Sarah en Josh loopt echter niet stuk. De vriendschap van Stella en Josh daarentegen wel. “Hij kwam steeds minder vaak opdagen. Op een gegeven moment vroeg Josh me of ik nog steeds bevriend was met zijn zusje, en of ik zijn familie met rust kon laten. ‘Ik dacht dat we allemaal vrienden waren’, antwoordde ik daarop, maar Josh zei dat dat nooit het geval was geweest. Zo schrapten ze mij gewoon uit hun liefdesverhaal. Niet veel later hoorde ik van een vriendin dat Sarah en Josh zich hadden verloofd. Ik barstte eerst in lachen uit, toen in tranen. Had ik echt mijn eerste liefde overhandigd aan zijn ideale vrouw?”

Nog altijd pijnlijk

Stella heeft nog altijd spijt van het feit dat ze de twee aan elkaar gekoppeld heeft. “Elke mijlpaal die ik op social media voorbij zie komen, zoals hun huwelijk en hun eerste baby, doet me pijn. Ik heb nooit dezelfde ‘klik’ gehad met iemand zoals ik had met Josh. Ik probeer mezelf te vertellen dat het zo beter is, dat we anders nog jarenlang een pijnlijke knipperlichtrelatie gehad zouden hebben. Het was mijn besluit om niet samen verder te gaan. Ik weet alleen niet of dit een goed besluit is geweest.”

*Deze namen zijn gefingeerd.

Lees ook: ‘Mijn man verliet me toen ik zwanger was, nu vraagt hij om een tweede kans’

Bron: Elle UK | Beeld: Pexels