Vrouw vertelt: ‘Mijn ex-vriend heeft heel kwetsende dingen gezegd en ik kan het niet loslaten’

ex-vriend kwetsbare dingen

‘Ik snap het gewoon niet omdat ik er niet bij kan dat iemand zo tegen iemand praat waarvan hij ‘houdt”

Isa* heeft het twee maanden geleden uitgemaakt met haar vriend Marco. Ze houdt echter nog wel heel veel van hem, waardoor de keuze wel heel lastig was. Maar sinds ze het heeft uitgemaakt, zit ze niet lekker in haar vel. Op Reddit doet ze haar heftige verhaal.

Uitmaken

“Ik was al een tijdje aan het twijfelen om het uit te maken met Marco, maar toen we een keer hele dikke ruzie kregen over iets kleins, was ik er klaar mee”, begint Isa haar verhaal. “Ik hou nog steeds van hem, en ik heb ook lang geworsteld met om het uit te maken met hem. Op sommige dagen is hij zo goed voor mij, maar op de andere dagen doet hij me heel erg pijn. Ik heb dan het gevoel dat ik nooit goed genoeg zal zijn voor hem.”

“In de loop van de jaren heeft Marco tijdens verhitte discussies een heleboel nare dingen over mijn persoonlijkheid gezegd. Ik snap het gewoon niet omdat ik er niet bij kan dat iemand zo tegen iemand praat waarvan hij ‘houdt’.”

Geen aantrekkingskracht

“Mijn vader en moeder zijn gescheiden en hebben elkaar mijn hele jeugd gehaat”, gaat Isa verder. “Maar zelfs hun heb ik nog nooit zulke dingen horen zeggen. Ik heb hem er daarom ook op gewezen en dat ik er over nadacht dat ik bij hem weg wilde gaan.”

Maar toen Isa een punt achter hun relatie had gezet, veranderde Marco. “Hij wilde me laten zien dat ik was was hij wilde, en dat hij van me hield. Hij zei me dat hij zou veranderen. Maar ik heb het geprobeerd en geprobeerd, maar mijn aantrekkingskracht naar hem toe is volledig verdwenen”, aldus Isa. “Ik vond het daarom ook oneerlijk om hem aan het lijntje te houden. Ik zei hem dus dat dit nog steeds niet werkte voor mij, en dat dit niet was hoe ik me deze relatie voor me zag.”

Probleem

“Hij raakte overstuur omdat hij net 2 maanden had geprobeerd om zichzelf te veranderen en sprak me behoorlijk grof aan. Ik heb me nog nooit zo gevoeld. Ik kan er heel slecht mee omgaan en ik weet niet hoe ik het gevoel van me af kan schudden. Hij geeft me het gevoel dat ik de schuldige ben en dat ik vreselijk ben”, gaat Isa door. “Deze relatie heeft me echt laten zien wie er om me geeft en wie in staat was om me te steunen. Tijdens deze relatie ben ik veel mensen verloren.”

“Maar nu kan ik dus ook niet meer stoppen met denken dat ik het probleem ben. Het afgelopen jaar heb ik elke opmerking die hij over mij heeft gemaakt letterlijk genomen, waardoor ik mijn hele leven in twijfel trek. Het heeft me zo verdrietig gemaakt, omdat ik niet geloof dat iemand het ooit zou verdienen om zo te worden aangesproken en ik ben bang dat ik hier emotioneel nooit meer uitkom. Ik weet niet hoe ik al zijn opmerkingen kan vergeten en verder kan gaan, maar deze uitspraken gaan de hele dag rond door mijn hoofd. Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA_6789fit.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock