Deel jij veel foto’s van jou en je partner op Instagram? Pas maar op!

Plaats jij veel foto’s van je partner op Instagram?

Een aankondiging van een nieuwe liefde, een romantisch tripje naar een zonnige bestemming of een bezoekje aan een festival: prima content om te delen met al je Instagram-volgers. Iedereen houdt van een beetje zoetsappigheid op z’n feed én voor jou is het leuk om af en toe een foto te delen. Daar komt nog bij: de kiekjes met je lover leveren vaak ook nog eens de meeste likes op. Maar toch moet je hierin niet overdrijven. Want uit onderzoek blijkt dat het delen van alle romantische momenten niet zo’n goed teken is. 

#couplegoals

Overdrijven

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het online laten zien van de liefde voor je partner niet té belangrijk moet zijn. Wanneer je elk intieme, grappige of bijzondere moment met je partner deelt door middel van Insta-kiekjes op Instastories, vraag je continu om erkenning. Je volgers laten zien hoe leuk je het wel niet hebt? Volgens wetenschappers betekent dit dat je diep van binnen ongelukkig bent en zich zorgen maakt over de levensduur van een relatie.

Hoe komt dat

Volgens onderzoekers wordt dit verbonden aan je jeugd. Hoe je opvoeding en de band met je ouders er vroeger uit heeft gezien is bepalend voor de manier hoe jij in een relatie staat. Je hebt een veilige en onveilige hechting – volgens de psychologie. Ben je vroeger veilig gehecht? Dan sta je sterk genoeg in je schoenen om van iemand te houden, maar het ook prima alleen af te kunnen. Ben je onveilig gehecht? Dan ben je niet bij iemand omdat je dat écht graag wil, maar omdat het voor je gevoel moet. Je wil niet alleen zijn. En wat nu? Juist díé mensen plaatsen veel kiekjes met hun lover op Instagram.

Lees ook: Leven in een leugen: “Mijn kinderen weten niet dat ik getrouwd ben”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Amayzine | Beeld: Unsplash