Stellen die al lange tijd getrouwd zijn, delen hun tip voor een lang en gelukkig huwelijk

huwelijk
Dit is het geheim voor een gelukkig huwelijk

Je hoort het ene bericht na het andere over dat mensen gaan scheiden, hierdoor geloof je bijna niet meer in de liefde. Blijven er nog wel mensen gelukkig getrouwd? Jawel, alleen daar moet je wel hard voor werken. Tien stellen die al jaren met elkaar getrouwd zijn, delen hun tip voor hun langdurige huwelijk.

Zo blijven deze stellen bij elkaar.

Hulp
“Wanneer we ergens mee bezig zijn, vragen we altijd aan de ander: ‘Kan ik je helpen?’ Het is zo simpel, maar mensen gaan er vaak vanuit dat hun partner automatisch weet wat diegene nodig heeft. Je moet het wel zeggen. Het is moeilijk om een wrok te koesteren wanneer de ander een gesprek begint met die woorden.” Mike en Colleen Dollar, 12 jaar getrouwd.

Tijd apart
“Het is belangrijk dat je ook tijd apart van elkaar doorbrengt. Dit geeft ons allebei de mogelijkheid om even na te denken en om dingen voor jezelf te doen. Wanneer we samen zijn, kunnen we ons dan echt focussen op elkaar. Dit werkt goed voor ons.” Liza en Angelo Geonie, 10 jaar getrouwd.

Afkoelen
“Het geheim van ons huwelijk is leren wanneer je de ander even met rust moet laten. Wanneer je ruzie hebt, komt er een punt dat het beter is om even weg te lopen om af te koelen. Als je door blijft gaan, komt er een explosie.” Colby en Kristen Morgan, 19 jaar getrouwd.

Date avond
“Sinds onze kinderen klein zijn past onze familie op vrijdagavond op zodat we een date avond kunnen hebben. Iedereen, zelfs onze vrienden, weet dat vrijdag onze date avond is en dat we dan niet gestoord willen worden. Dit geeft ons de kans om te resetten wat er die week is gebeurd. Dit is de lijm van ons huwelijk geworden.” Christie en Evan O’Sullivan, 11 jaar getrouwd.

Individu
“Wanneer je net bent getrouwd, is het makkelijk om jezelf te zien als de helft van een stel. Maar het is belangrijk dat je dingen als individu blijft doen. Tenslotte is dat ook waardoor de ander verliefd op je werd.” Julie en JP Foreman, 20 jaar getrouwd.

Samen lachen
“Lach je partner nooit uit, maar vindt gelegenheden om samen te lachen. Neem het leven niet te serieus. Moeilijke dingen lijken makkelijker wanneer je een partner hebt om mee te lachen.” Joy en Dave McKinnon, 32 jaar getrouwd.

Erkenning
“Stress zorgt vaak voor spanning. Het is makkelijk om dan een partner de schuld te geven. In plaats daarvan zou je eigenlijk moeten erkennen wat je zo dwars zit. Ook zou je nooit je stoom moeten afblazen op je partner.” Bill en Gina Nelson, 30 jaar getrouwd.

Slaap 
“Twee woorden: Kingsize. Bed. We hadden binnen ons huwelijk al snel door dat we plek nodig hadden voor drie: ik, mijn man en mijn lichaamskussen. Op deze manier worden we in de ochtend allebei uitgerust en blij wakker.” Katie en Greg Willden, 20 jaar getrouwd.

Passies delen
“Wat belangrijk is voor de een, zou ook belangrijk voor jou moeten zijn. Respecteer de passies, goals en interesses van je partner en support diegene. Dit werkt het beste wanneer je partner hetzelfde voor jou doet.” Emily en Michael Pfeiffer, 11 jaar getrouwd.

Beleefd
“Wij vinden het beide belangrijk om beleefd te blijven. We zeggen vaak ‘alsjeblief’ en ‘dank je’. Het zit ‘m in de kleine dingen.”Debra en Lauren Gagner, 18 jaar getrouwd.

Lees ook: Deze vrouw kreeg een donornier van haar Tinder-match

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay