Dilemma: ‘Ik word gek van het gesnooze van mijn man’

Wekker man

Samantha wordt helemaal gek van de wekkers van haar man

Samantha* en Aaron zijn al een paar jaar gelukkig getrouwd. Net als vele andere stellen kibbelen ze ook weleens, maar er is één ding in hun huwelijk dat voor problemen zorg: de wekker van Aaron. 

Man

“Mijn man vindt het verschrikkelijk om in de ochtend te werken en heeft ontzettend veel moeite met vroeg opstaan”, begint Samantha haar verhaal op het forum Reddit. “Hij zet daarom verschrikkelijk veel wekkers om wakker te worden en dat is iets waardoor we regelmatig in een verhitte discussie raken”, vervolgt de vrouw.

Wekkers

“Een uur lang gaat om de vijf minuten een wekker af. Als hij om 7.30 uur moet opstaan, gaat de eerste wekker om 6.30 uur, de volgende om 6.35 uur, dan weer een om 6.40 uur, en ga zo maar door. Ik vind het verschrikkelijk”, klaagt de vrouw. Samantha vervolgt dat ze in de zorg werkt en soms al om 5.00 uur de deur uit moet. “Op sommige dagen hoef ik pas om 7.30 uur op te staan. Op die dagen kijk ik er altijd enorm naar uit om wat langer te slapen. Helaas lukt dat niet als de wekker van mijn echtgenoot continu afgaat.”

Compromis

“Aarons wekker is zo luid dat onze baby, die in de andere kamer slaapt, er regelmatig wakker van wordt. Dat betekent dat ik ook op mijn vrije dagen vroeg moet opstaan om de baby te troosten.” Samantha vervolgt dat ze haar man smeekte om minder te snoozen, maar dat dit niet hielp. “Ik heb zelfs een compromis voorgesteld. Ik vroeg of hij anders maar een half uur wil snoozen, zodat ik een half uur langer kan slapen. Maar hij is ervan overtuigd dat hij dan niet wakker zal worden.”

Genoeg

“Vandaag had ik er genoeg van”, gaat de vrouw verder. “Ik kon vandaag tot 7.30 uur slapen, maar ik hoorde Aarons wekker alweer om 6.30 uur gaan. Daarna om 6.35 uur, weer eentje om 6.40 uur en opnieuw een om 6.45 uur. De maat was voor mij vol. Ik stapte uit bed, deed het licht aan en schreeuwde dat hij op moest staan. Hij was verbaasd en vroeg waarom hij op moest staan omdat het nog vroeg was. Ik zei: ‘Als je zo vroeg wekkers zet, moet je opstaan en eerder vertrekken naar je werk.’ Ik vervolgde dat het belachelijk is dat iedereen om hem heen moet lijden, omdat hij geen beter slaapritme heeft.”

Werk

Samantha vervolgt dat haar man ontzettend boos was. “Hij zei: ‘Nou, dan zet ik mijn wekker voortaan wel eerder en zal ik regelmatig te laat komen, waardoor ik word ontslagen.’ Hij stormde de kamer uit en is een uur eerder naar werk gegaan.”

Samantha heeft de hele dag nog niks van haar man gehoord. Op Reddit vraagt ze zich af of ze iets anders had moeten doen en hoe ze ervoor kan zorgen dat dit probleem eens wordt opgelost. Wat zou jij Samantha adviseren?

*Samantha is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de naam BeepBeepBeep411. 

Lees ook: Zo gaat het nu met Beverly Hills 90210-acteur Brian Austin Green

Bron: Reddit | Beeld: Pexels