Dit zijn de grootste afknappers als het gaat om online daten

En dit maakt je juist aantrekkelijker!

Hedendaags schieten de datingapps en -sites als paddenstoelen uit de grond. Niet zo gek dat diverse vrijgezellen hun prins op het digitale paard zoeken via Tinder, Happn, The Inner Circle, Lexa, Parship of een andere datingsite. Maar voordat je een gesprek met iemand kunt aanknopen, moet er natuurlijk wel een match zijn. En daar wringt nou net de schoen. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat je bepaalde dingen beter niet in je profiel kunt zetten als je succes wilt boeken.

Hier knappen de meesten op af en dit vinden de meesten aantrekkelijk.

Onderzoek

Voor degene die dolgraag selfies in de spiegel maakt en bij wie ook nog eens een sigaret in de hand pronkt, kan het wellicht behoorlijk lastig zijn om succes te boeken bij datingapps of -sites. Uit een onderzoek dat de Briste telefoonverkoper Carphone Warehouse hield, bleek roken en selfies in spiegels maken twee van de tien grootste afknappers te zijn als het om een profiel van iemand gaat. De telefoonverkoper voelde 1000 daters aan de tand over wat ze wel en niet leuk vinden aan het profiel van mensen. De respondenten moesten diverse vragenlijsten invullen over hun ervaringen en voorkeuren tijdens het online daten. Degenen die geen uitgesproken mening hadden werden niet opgenomen in de lijsten.

Grote afknapper

Uit het onderzoek bleek dat roken de grootste afknapper is. Daarnaast is het ook niet zo’n succes om meteen vuile moppen te tappen of om tig selfies te maken in de sportschool. Dit zijn de tien grootste afknappers wat betreft foto’s en omschrijvingen op je datingprofiel:

 1. Roken
 2. In het oog springende piercings
 3. Spiegelselfies
 4. Een verstopt gezicht
 5. Vuile moppen tappen
 6. Opscheppen over je seksuele prestaties
 7. Selfies in de sportschool of selfies met een pruillip
 8. Een filter gebruiken dat voor de hand ligt
 9. Een overdaad aan emoji’s gebruiken
 10. Foto’s waarop je staat met iemand van het andere geslacht die heel aantrekkelijk is

Aantrekkelijk

Goed, wat voor foto kun je dan het beste kiezen als profielfoto en wat kun je het beste wel over jezelf vertellen? Daar kwamen de onderzoekers gelukkig ook achter. Hoewel opvallende piercings gezien worden als een no-go zijn tatoeages daarentegen wel een pluspunt. Ook zijn er veel dierenliefhebbers en swipen mensen je veel sneller naar rechts als je een foto hebt waar je met een dier opstaat. Dit is de top tien van wat online daters leuk vinden op iemands profiel:

 1. Een kiekje met een dier
 2. Een foto waarop je tatoeages te zien zijn
 3. Lachen op een foto
 4. Reisfoto’s
 5. Een grap maken
 6. Een profiel dat gekoppeld is aan je social media-kanalen
 7. Een korte biografie
 8. Je lengte noemen
 9. Een foto waarop je helemaal te zien bent
 10. Sarcastisch zijn

Smaken verschillen

Vergeet vooral niet dat iedereen anders is en dat iedereen een andere mening heeft als het gaat om afknappers. Zo kan het altijd zo zijn dat de een die selfie in de sportschool maar niks vindt en dat de ander het maar wat leuk vindt om je prestaties in de gym te zien. Hetzelfde geldt voor opvallende tatoeages en piercings. Wees daarom vooral jezelf!

Lees ook: Met hoeveel matches praat jij op Tinder? Dit is het ‘juiste’ aantal

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels