‘Ik begin te twijfelen over mijn relatie’

relatie

‘Maar Ik wil onze vriendschap niet verpesten’

Linda* is een paar maanden geleden mee op date gevraagd door haar vriend Omar. Linda heeft hem altijd al wel een beetje leuk gevonden, dus natuurlijk ging ze akkoord. Maar nu Linda een tijdje met Omar aan het daten is, verdwijnen haar gevoelens. Het lastige is alleen dat ze niet weet hoe ze hem dat moet vertellen.

Crush

“Ik heb altijd wel een crush gehad op Omar”, begint Linda haar verhaal op Reddit. “Dus toen hij me mee op date vroeg, hoefde ik ook geen twee keer na te denken. Het enige ding is dat ik hem steeds minder leuk begin te vinden”, biecht ze op. “Kijk, het zit zo: ik begon hem steeds minder leuk te vinden toen ik besefte dat we beter af waren als vrienden en ik me meer aangetrokken voelde tot anderen.”

Biseksueel

“We lijken heel erg op elkaar. We hebben dezelfde interesses, wat betekent dat we heel erg op elkaar lijken. Ik was dus heel erg blij dat Omar mij op date vroeg. Ik hoopte er namelijk altijd al stiekem op.” En hoewel Linda altijd een oogje heeft gehad op Omar, is het niet per se haar type. “Mijn type zijn eigenlijk meer vrouwen”, vervolgt Linda. “Ik ben biseksueel en Omar weet ook dat mijn voorkeur eigenlijk meer naar vrouwen gaat.”

Vriendschap

En omdat Linda zich meer aangetrokken voelt tot vrouwen, verdwijnen haar gevoelens voor Omar. Maar om het hem te vertellen, vind ze moeilijk. “Ik wil onze vriendschap niet verpesten.”

“We gaan volgend jaar allebei naar een andere universiteit, en ik zit te denken om het uit te stellen tot dan. Toch weet ik het nog niet zeker. Ik hou van hem, maar niet in een romantische zin. Als ik tegen hem blijf liegen wordt het allemaal nog erger. Ik weet niet wat ik moet doen.” Wat moet Linda doen volgens jou om vier jaar vriendschap niet zomaar weg te gooien?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRaaccount_68.

Lees ook: ‘Mijn baas heeft een ‘after work-podcast’ waar hij over zijn personeel praat’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels