‘Ik ben erachter gekomen dat mijn vriendin ook met een andere jongen praat’

vriendin

‘Ze wilde hem gewoon dicht bij haar houden voor het geval het niks tussen ons zou worden’

Patrick* zijn kersverse vriendin Demi is naar eigen zeggen van Patrick ‘bloedmooi’. Demi weet dit van zichzelf ook, en probeert Patrick telkens duidelijk te maken dat ze heel veel aandacht krijgt van andere jongens. Patrick vond dit in eerste instantie geen probleem, maar naarmate de tijd vordert begint hij zich eraan te irriteren. 

Aandacht

“Toen ik met Demi begon te praten, zei ze meteen al dat er veel jongens zijn die haar aandacht gaven”, begint Patrick zijn verhaal op Reddit. “Eerst dacht ik gewoon: ‘Oké, leuk voor jou’, maar toen ze hen bleef benoemen vroeg ik haar of ze wel eens terug heeft geflirt in het verleden.” Patrick had daar echter geen problemen mee omdat het in het verleden zou zijn gebeurd.”

Demi vertelde Patrick dat ze dat nooit had gedaan, en hij geloofde haar. “Een week geleden hielp ik haar met studeren. Maar toen ik tussen haar aantekeningen ging kijken op haar iPad, zag ik ineens een bericht binnenkomen van een jongen.”

Flirterig

“Hij stuurde Demi een flirterig bericht”, vervolgt hij. Patrick kon het niet laten en opende het gesprek. “Ik zag dat ze – voor ik haar ontmoette – met deze jongen had geflirt.” Maar dat was nog niet alles. “Tot mijn verbazing zag ik dat er minstens vijf andere jongens haar berichtjes stuurden!”

Patrick werd een beetje boos omdat hij de behoefte aan al die aandacht niet snapt. “Kijk, het feit dat ze flirtte was niet eens hetgeen waar ik me aan stoorde. Maar ze liegt gewoon tegen me, waardoor ik ervan uitging dat er meer aan de hand was.”

Ruzie

Patrick confronteerde Demi hiermee, maar Demi ging meteen in de aanval. “We hebben een fikse ruzie gehad, maar kwamen uiteindelijk wel tot de conclusie dat we het verleden achter ons zouden laten.” Maar twee dagen geleden ging het weer mis.

“Twee dagen geleden zag ik dat er weer een jongen haar een flirterig berichtje stuurde. Ze flirtte niet terug, maar reageerde wel. Ze maakte me duidelijk dat er niks aan de hand was en dat dit een vriend was van haar beste vriendin.” Toch zat het Patrick niet lekker. “Ik vroeg haar waarom ze met hem wilde blijven praten als hij haar zulke flirterige berichtjes stuurde.”

Back-up

Demi bleef maar volhouden dat er niks was tussen hen en dat ze gewoon ‘vrienden’ waren. “Ik vertrouwde het niet en besloot haar beste vriendin een berichtje te sturen met de vraag of deze jongen een van haar vrienden was. Zij zei me echter dat hij helemaal geen vriend van haar was!” Patrick kon zijn ogen niet geloven en snapte er niks meer van.

“Ik heb Demi hiermee geconfronteerd en ze gaf toe dat de vork anders in de steel zit. Ze wilde hem gewoon dicht bij haar houden voor het geval het niks tussen ons zou worden. Ik ben echt woest. Ik zie dit namelijk gewoon als vreemdgaan. Toch hou ik heel veel van haar en wil ik haar niet kwijt. Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij Patrick?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam nabbycat2.

Lees ook: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn man nog foto’s van zijn ex heeft op zijn telefoon’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels