‘Ik ben gefriendzoned, maar hij is degene die er het meest mee zit’

Gefriendzoned

‘Hij doet alsof ik het heb uitgemaakt’

Lindsay* heeft ongeveer vijf maanden een relatie gehad met Mitchel. De laatste maand kwam ze er echter achter dat hij alleen maar vrienden met haar wilde zijn. Lindsay legde zich er al snel bij neer dat ze was gefriendzoned, maar nu is Mitchel degene die er het meest mee zit. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Gefriendzoned

“Tijdens onze relatie heb ik Mitchel al een paar keer gevraagd wat hij van me wilde”, begint ze haar verhaal. “Hij reageerde daar echter nooit echt op, maar hij zei nooit ‘vrienden zijn’.” Toch was het voor Lindsay nooit duidelijk. “De ene keer werd hij boos dat ik met andere jongens praatte, en de andere keer noemde hij mij zijn beste vriendin.”

Afstand

“Dit ging maanden zo door”, vervolgt Lindsay. “Ik was er zat van dus ik vroeg hem laatst op de man af of hij gewoon vrienden wilde zijn, waarop hij ‘ja’ antwoordde. Ik was er echt kapot van, maar ik was blij dat ik eindelijk duidelijkheid had.” Lindsay begon afstand van hem te nemen. “Dit vond Mitchel erg moeilijk. Ik wilde hem ook echt als vriend zien, maar hij bleef maar vragen om dingen te doen die je zou doen als je in een relatie zit met elkaar.”

Negeren

“Ik wist niet of ik er klaar mee was of niet, dus ik vertelde hem dat we nog een gesprek moesten hebben. Tot mijn verbazing zei hij dat hij niet kon omdat hij aan het lunchen was met een meisje – iemand die ik niet uit kon staan. Dit was voor mij de druppel.” Ze spraken een aantal dagen later af. “Ik zei hem dat ik er klaar mee was, maar ik zag aan hem dat hij er kapot van was.”

Lindsay voelde zich de dagen erna schuldig, dus probeerde hem te bereiken. “Hij reageert nergens op. Hij negeert me volledig en ghost me op alles. Hij heeft me zelfs op sommige dingen geblokkeerd. Ik snap niet waarom hij gekwetst is terwijl hij degene was die vrienden wilde zijn.” Lindsay snapt er niks meer van en vraagt zich af of het haar schuld is. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRAara.

Lees ook: ‘Mijn man is erachter gekomen dat zijn zoon niet van hem is’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels