‘Ik ben nog niet klaar om me te settelen met mijn vriend’

relatie

‘Ik snap niet waarom ik bereid ben om mijn relatie op het spel te zetten’

Anna* heeft al vijf jaar een relatie met haar vriend Damian. In die vijf jaar was er geen vuiltje aan de lucht en ging het meer dan goed tussen de twee. Damian is lief en zorgzaam en hun vrienden hopen dan ook dat ze binnenkort gaan trouwen. Echter heeft Anna zo haar twijfels over een huwelijk met Damian, want ze voelt stiekem ook iets voor een ander.

Busjongen

Anna zit in enorm in dubio en weet niet wat ze moet doen. Op een forum vraagt ze anoniem om hulp en doet ze haar verhaal. “Elke dag heb ik een lange busrit van en naar het werk, een enkele reis duurt ongeveer 1.5 uur”, begint Anna haar verhaal. “Op een dag merkte ik een leuke jongen op in de bus. We begonnen te praten en hij kwam regelmatig naast me zitten. Ik probeerde het vriendelijk te houden – misschien kwam het door zijn schattige Russische of Franse accent – maar ik begon op te merken hoe fijn ik het vond dat hij naast me zat. Hij maakte ook subtiele bewegingen zodat hij dicht bij me kon komen of mijn knie kon aanraken.”

Contact

Op een dag zag Anna hem niet meer in de bus, omdat hij ontslag had genomen van zijn werk. Echter hielden ze nog wel contact via de telefoon. “Ik vertelde hem dat ik een vriendje had, maar hij sms’te me nog steeds dingen als “laat me voor je zorgen” en hoe hij nooit kan stoppen aan me te denken en andere leuke dingen.” En bij dat sms’en bleef het niet, want op een dag spraken ze weer af om te lunchen. “Hij kwam me ophalen van het werk, we liepen om eten te halen en gingen op een bankje zitten. Hij pakte me op en zorgde ervoor dat ik praktisch op hem ging zitten. Hij raakte me aan en ik liet het voor het grootste deel toe. Er gebeurde verder nog niks, maar de volgende dag gingen we weer lunchen en probeerde hij me te zoenen. Ik zei nee vanwege mijn vriendje en draaide mijn hoofd weg, maar hij merkte dat ik me inhield en kuste mijn nek, en hoe graag ik het ook niet wilde toegeven, ik vond het heerlijk hoe hij me liet voelen!”

Schuldgevoel

Toch voelde Anna ook een schuldgevoel opborrelen. “Maar ik voelde me ook echt schuldig en probeerde afstand te nemen en hem te vergeten. Dat werkte niet, ik merkte dat ik veel aan hem dacht en eigenlijk fantaseerde om weer met hem om te gaan of tijd te vinden om hem te zien. Sindsdien heb ik hem twee keer kort gezien. We gingen gewoon wandelen of wat dan ook. Maar ik denk niet dat ik ooit echt met hem uit zou gaan, hij doet dingen waar ik me geen zorgen over wil maken – hij is een drugsdealer”, legt ze uit.

Trouwen

Haar gevoelens maken Anna zo’n beetje gek en ze weet zich dan ook geen houding meer te geven tegenover haar vriend. “Wat ik niet snap is waarom ik zo’n beetje bereid ben om mijn geweldige relatie op het spel te zetten voor deze persoon die ik nauwelijks ken. Iedereen maakt altijd grapjes over het feit dat mijn vriend en ik gaan trouwen en eerlijk gezegd vind ik dat doodeng! Als ze vragen of ze denken dat ik met hem zal trouwen, zeg ik dat ik dat wel zie gebeuren, maar dat we het nooit echt weten. Ik denk dat een deel van mij eerst wil ervaren hoe het is om jong en single te zijn voordat ik me ga settelen. En als we uit elkaar gaan, ben ik ook bang dat ik al mijn jongensvrienden kwijtraak! Maar bovenal wil ik mijn vriend niet kwetsen. Ik denk dat ik gewoon van de aandacht van een ander hou, want het gevoel gewild te zijn is een geweldig gevoel. Maar het is niet alsof mijn vriend iets ontbreekt op dat gebied. Ik weet alleen niet wat ik hieruit moet halen”, aldus Anna.

Advies

Op het forum plaatsen enkele mensen reacties onder het bericht van Anna met advies. Zo schrijft iemand het volgende. “Oké, ik ga dit zeggen en ik probeer echt niet gemeen te zijn. Maar volgens mij vraag je om problemen. Je zoekt iets nieuws ten koste van het niet trouw zijn aan je vriend. Veel mensen, mezelf inbegrepen, zien wat je doet met deze andere persoon als vreemdgaan. Iemand anders mijn nek laten kussen zou een groot verraad zijn aan mijn vriend. Ik denk dat je echt voor jezelf moet nadenken over wat je wilt. Kijk naar de harde waarheden, want het is helemaal niet eerlijk tegenover je vriendje”, aldus de anonieme gebruiker. Wat voor advies zou jij Anna willen geven?

*De namen in dit verhaal zijn bedacht door de redactie ter bescherming van de privacy.

Lees ook: Man is gelukkig met verloofde: ‘Maar ik begin gevoelens te krijgen voor mijn collega’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels