‘Ik ben verliefd geworden op mijn beste vriendin’

beste-vriendin

‘Ik ben bang dat ik onze vriendschap op het spel zet’

Anwar* en Vanessa zijn al van jongs af aan met elkaar bevriend. De laatste paar maanden merkt Anwar dat hij gevoelens voor Vanessa heeft ontwikkeld. Hij durft het haar niet te vertellen, omdat hij bang is dat zij niet hetzelfde voelt. Op Reddit vraagt hij lezers om raad.

Ineens andere gevoelens

“Ik ben al sinds mijn achtste bevriend met Vanessa”, begint Anwar zijn verhaal. “Inmiddels zijn we allebei begin twintig. Onze vriendschap was altijd puur platonisch: we waren alleen vrienden, verder niets. Toch merk ik de laatste tijd dat ik gevoelens voor haar krijg. Voorheen zag ik haar altijd alleen als vriendin, maar nu… Ik begin me de afgelopen maanden steeds vaker af te vragen hoe het zou zijn als we een stel zouden worden.”

Wel of geen signalen?

Anwar weet niet zeker of Vanessa hetzelfde voelt. “Soms doet of zegt ze iets waardoor ik het gevoel krijg dat zij er ook zo over denkt. Maar aan de andere kant: ik ben heel slecht in het lezen van signalen, dus misschien begrijp ik het wel helemaal verkeerd. Misschien zijn er zelfs überhaupt geen signalen en beeld ik het me allemaal in. Ik heb soms bijvoorbeeld het idee dat er een ongemakkelijke spanning tussen ons in hangt, maar misschien ben ik de situatie dan wel aan het over-analyseren.”

Bang voor afwijzing

Inmiddels weet Anwar niet meer hoe hij de situatie aan moet pakken. “Ik wil het haar wel vertellen, maar ik ben ook bang om de vriendschap op het spel te zetten. We zijn al twaalf jaar zo goed met elkaar bevriend, dat wil ik niet zomaar weggooien. Mijn grootste zorg is dat zij helemaal niets voor mij voelt en me dus afwijst. Daarna zal het nooit meer hetzelfde zijn. Maar misschien voelt ze wél iets en zitten we allebei tegen hetzelfde probleem aan te hikken… Moet ik open kaart spelen of mijn gevoelens juist onderdrukken?” Wat zou jij tegen Anwar zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam One_Reindeer8673.

Lees ook: ‘Ik heb een collega verteld dat ik hem leuk vind’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jeremy Perkins