‘Ik ga niet naar de tweede bruiloft van mijn broer’

bruiloft

‘Zijn eerste vrouw was mijn beste vriendin’

Inge* heeft een oudere broer Job die gelijk nadat hij was afgestudeerd, trouwde met Inges beste vriendin Fiona. Job en Fiona hebben samen twee dochters, maar doordat Job een affaire had met Heleen, is dit huwelijk uiteindelijk stuk gelopen en dat heeft voor veel verdriet gezorgd bij Fiona. Job gaat binnenkort trouwen met Heleen en Inge weigert om naar deze bruiloft te komen. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Beste vriendinnen

“Job en Fiona waren best wel jong toen ze gingen trouwen”, begint Inge haar verhaal. “Job wilde liever niet dat Fiona ging werken dus zij besloot thuis te blijven om voor de kinderen te zorgen. Fiona is de liefste vrouw die ik ken en zou nooit een vlieg kwaad doen. We zijn al vanaf de middelbare school beste vriendinnen en onze band is altijd heel hecht gebleven.”

Affaire

“Job en Fiona leken een paar jaar erg gelukkig samen, maar toen ging Job steeds vaker op zakenreis. Soms wel meerdere weken achter elkaar. Hierdoor moest Fiona bijvoorbeeld in haar eentje naar de begrafenis van haar vader omdat Job weer eens niet thuis was. Later kwam ze erachter dat hij al die tijd een affaire had met een andere vrouw.” Maar daar bleef het niet bij. “Toen Job en Fiona gingen scheiden liet hij haar achter met twee jonge dochters en plunderde hij hun spaarrekening. Mijn broer was een klootzak en heeft Fiona onwijs slecht behandeld.”

Bruiloft

Al snel kwam Job erachter dat zijn nieuwe vriendin Heleen – de vrouw met wie hij al die tijd een affaire had – zwanger was. “Job en Heleen besloten snel te gaan trouwen en ze wilden heel graag dat ik erbij zou zijn. Ik heb tegen mijn broer gezegd dat ik absoluut niet van plan ben om te komen na alles wat hij Fiona heeft geflikt. Job werd kwaad en zei dat het oneerlijk was van mij om Fiona’s kant te kiezen boven mijn eigen ‘bloed’.”

“Toen de dag van de bruiloft was aangebroken, ben ik niet gegaan. Job en Heleen namen mij dat niet in dank af en ook mijn ouders waren boos. Ze noemen me egoïstisch en zeiden dat ik mijn broer heb verraden. Ze vinden dat ik Job moet steunen, maar hoe kan ik iemand steunen die mijn beste vriendin zoveel pijn heeft gedaan?” Vind jij dat Inge naar de bruiloft van haar broer had moeten gaan?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam AdventurousCup5888.

Lees ook: ‘Mijn familie is boos omdat kinderen niet welkom zijn op mijn bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels