‘Ik heb een affaire met de vrouw van mijn broer’

affaire

‘We spreken stiekem af’

Michels* oudere broer Vincent is sinds een jaar getrouwd met zijn vrouw Lana. Vanaf het moment dat zij een relatie kregen, was Michel verliefd op Lana. Niet veel later merkte Michel dat dit wederzijds was en inmiddels hebben de twee een affaire. Michel weet niet hoe hij dit aan zijn broer moet vertellen en vraagt op Reddit lezers om raad.

Liefde op het eerste gezicht

“Ik was altijd al gek op vrouwen”, begint Michel. “Ik nam vaak vriendinnen mee naar huis om een leuke tijd te hebben, maar ontmoette nooit iemand waar ik echt verliefd op werd. Totdat mijn broer – die eerder nooit met vrouwen bezig was – zijn nieuwe vriendin aan mijn voorstelde. Het moment dat ik haar zag was ik op slag verliefd. Dit had ik nog nooit gehad. Maar haar uitstraling en de manier waarop ze praatte en bewoog trok me zó aan, dat ik haar niet uit mijn gedachten kon krijgen.”

Wederzijds

“Natuurlijk was ik me ervan bewust dat Lana voor mijn broer had gekozen, en dus probeerde ik afstand van haar te houden”, gaat Michel verder. “Maar ik merkte dat zij ook mij steeds meer begon op te zoeken. Op een avond bij een familiefeestje waren we allebei flink aangeschoten. Lana vertelde me toen hoe leuk ze me vond en dat ze dat probeerde te verbergen voor mijn broer. Ik gaf aan dat het wederzijds was. Sterker nog, ik hield op dat moment al van haar: hoe raar dat ook klinkt.”

Stiekem

Een aantal maanden geleden trouwde Vincent met Lana. Michel: “Dat voelde voor mij als een klap in mijn gezicht. Op de bruiloft moest ik me inhouden om niet te close met Lana te zijn. Een paar dagen daarna appte ze mij hoeveel ze me miste en dat ze naar me verlangde. Inmiddels hebben we al vaker stiekem afgesproken en ook met elkaar het bed gedeeld. Ik ben zo ontzettend verliefd op haar, maar ik voel me ook vreselijk schuldig. Ik weet dat ik het echt niet kan maken tegenover mijn broer, maar ik kan ook niet tegen mijn gevoelens ingaan.”

Schuldgevoel

Michel vraagt zich af wat hij moet doen. “Ik ben echt radeloos. Het liefst wil ik voor altijd met Lana blijven, maar ik wil ook niet het huwelijk van mijn broer beëindigen. Ik hou zowel van Vincent als van Lana en ik heb het gevoel dat ik nu tussen die twee moet kiezen. Moet ik het opbiechten, of kunnen we er beter mee stoppen en onze affaire voor altijd als ‘niet gebeurd’ beschouwen?” Wat zou jij tegen Michel zeggen?

*De namen in dit artikel zijn verzonnen. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA123dsa82.

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft een slechte persoonlijke hygiène’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Freestocks