‘Ik heb meer lol met mijn schoonzus dan met mijn vrouw’

schoonzus-vrouw

‘Het is met haar een stuk leuker dan met mijn chagrijnige vrouw’

Morris* is al een aantal jaar getrouwd met Linda*. Zijn schoonzus Madelief* woont tijdelijk bij hen in huis en Morris vindt het erg gezellig met haar. Hij heeft zelfs meer lol met haar dan met Linda en is eigenlijk klaar met zijn huwelijk. Op Reddit vraagt hij lezers wat hij moet doen.

Lui en negatief

“Linda en ik zijn drie jaar getrouwd en het afgelopen jaar was bepaald geen pretje”, begint Morris zijn verhaal. “De laatste tijd is Linda altijd bozig, negatief en enorm lui. Ze neemt nooit verantwoordelijkheid voor dingen die verkeerd gaan in haar leven. In plaats daarvan schuift ze de schuld op anderen af. Zelf ben ik best wel extravert en probeer ik er het beste van te maken door Linda mee te nemen naar allerlei evenementen. Ze weigert dat echter steeds vaker en zit het liefst de hele dag binnen op haar telefoon te scrollen. Haar humeur wordt steeds slechter en we kunnen amper een fatsoenlijk gesprek voeren. In de slaapkamer is er ook al een half jaar geen activiteit geweest en daar lijkt geen verandering in te komen.”

Ander onderwerp

Het is niet alsof Morris niets probeert, schrijft hij. “Ik vertel haar nog altijd weleens hoeveel ik van haar houd en dat ik haar waardeer. Ze kapt me echter telkens af wanneer ik voorstel om samen iets te gaan doen. In plaats daarvan blijft ze liever tot midden in de nacht op om series te kijken. Ik heb haar inmiddels ook al meerdere keren geprobeerd te vertellen dat er echt iets moet veranderen, maar dan wordt ze meteen boos en verandert ze het onderwerp. Daarom ben ik steeds meer met mezelf bezig, met het risico dat ons huwelijk vastloopt.”

Veel dingen samen doen

Niet al te lang geleden heeft er een gebeurtenis plaatsgevonden die voor Morris veel veranderd heeft. “Madelief, het zusje van Linda, heeft onlangs haar relatie verbroken en woont daarom tijdelijk bij ons in. Ze is compleet het tegenovergestelde van Linda: vrolijk, energiek en leuk om in je gezelschap te hebben. We brengen veel tijd met elkaar door, zowel thuis als in de sportschool. We koken samen en maken wandelingen. Iedere keer dat we iets gaan doen vragen we Linda mee, maar ze wil nooit.”

Klaar met het huwelijk

Morris’ aandacht verschuift steeds meer van Linda naar Madelief. “Ik merk inmiddels hoe fijn het is om een positief persoon om je heen te hebben en ben enorm blij met de vriendschap die Madelief en ik hebben opgebouwd. We helpen elkaar er weer bovenop. Het heeft me nog meer doen beseffen hoe ongelukkig ik ben in mijn huwelijk en hoeveel energie het kost om bij Linda te zijn. Ik wil niet dat de rest van mijn leven er zo uitziet en heb eigenlijk al voor mezelf besloten dat ik van Linda wil scheiden. Ik weet alleen niet hoe ik dat moet doen. Linda zal me sowieso zwart maken bij haar vrienden en familie en waarschijnlijk kom ik als de bad guy uit de situatie, omdat ik degene ben die weg wil. Hoe moet ik dit aanpakken?” Wat zou jij Morris aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRAdivorcez.

Lees ook: ‘Mijn partner schold me ineens uit tijdens een diner met vrienden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels