‘Ik hoorde mijn vriend zeggen dat hij me niet meer aantrekkelijk vindt’

aantrekkelijk

‘Ik dacht dat het helemaal goed zat tussen ons’

Jennifer* is een aantal maanden samen met Kevin. Ze is altijd erg blij geweest met hun relatie, omdat hij haar met respect behandelt en vaak zegt hoe mooi hij haar vindt. Toch heeft ze hem laatst over haar horen roddelen. Ze weet niet wat ze daarmee aanmoet en vraagt lezers op Reddit om raad.

Mooiste vrouw ooit

“Kevin en ik zijn nu acht maanden samen”, begint Jennifer haar verhaal. “Hij is altijd lief voor me en steunt me in alles wat ik doe. Ook zegt hij elke dag wel een keer tegen me hoe mooi hij me vindt, wat me altijd enorm blij maakt. Sterker nog: hij heeft al een paar keer gezegd dat ik de mooiste vrouw ben die hij ooit heeft gezien. Dat gaf me telkens een extra speciaal gevoel. We hebben van begin af aan ook een sterke chemie met elkaar, waardoor ik me altijd volledig op m’n gemak heb gevoeld bij hem.”

Niet meer aantrekkelijk

Toch is er iets gebeurd dat Jennifer helemaal niet lekker zit. “Afgelopen weekend was zijn broer bij ons op bezoek. Ik moest wat dingen regelen in de slaapkamer, die zich op de bovenverdieping van ons huis bevindt. Kevin en zijn broer waren daardoor in de veronderstelling dat ik ze niet kon horen, terwijl dat wel zo was. Op een gegeven moment hadden ze het over mij, waardoor ik mijn oren nog wat verder spitste. Wat ik hoorde, maakte me meteen van streek. Kevin vertelde zijn broer dat hij me niet aantrekkelijk meer vindt. Hij had het vooral over mijn figuur: ik ben de afgelopen maanden een paar kilo aangekomen en daar was hij niet blij mee. Ik hoorde hem zeggen dat het net zo ging als bij zijn ex, die hij op een gegeven moment ook helemaal niet knap meer vond. Dat was ook de reden dat hij het toen heeft uitgemaakt.”

Nog niet over gepraat

Jennifer hoorde Kevins broer vragen of hij ook van plan was zijn huidige relatie te verbreken. “Ik hoorde hem zeggen dat hij dat niet wilde en dat hij in therapie wil gaan. Hij heeft het gevoel dat er iets mis met hem is en wil erachter komen of hij dat kan oplossen. Dat is op zich een goed teken, maar feit blijft dat hij me dus helemaal niet mooi meer vindt. Ik stond volledig verstijfd bovenaan de trap en voelde mijn hart breken. Omdat hij wel vaak tegen me zegt dat hij me knap vindt, was ik erg in de war. Ik ben uiteindelijk boven gebleven tot Kevins broer weer naar huis ging en heb het nog niet bij hem aangekaart. Ik ben bang dat onze relatie meteen over is als hij weet dat ik het heb gehoord. Aan de andere kant: zijn woorden blijven in mijn hoofd nadreunen en ik word er enorm onzeker van. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Jennifer aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam iwishcookieinme.

Lees ook: ‘Ik mag het van mijn vriend niet over mijn overleden ex hebben’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Claudia Wolff