‘Ik liet mijn date alle drankjes betalen’

Drankjes

‘Hij was continu aan het opscheppen over zijn goedbetaalde baan’

Romy* was onlangs op een dubbeldate met haar beste vriendin. Haar beste vriendin had haar vriend meegenomen en een gewone vriend, Nick. Nick en Romy hadden een leuke avond, en Nick vond het dan ook geen probleem om alle drankjes te betalen. Maar toen hij erachter kwam wat voor werk Romy deed, werd hij boos dat ze hem alle drankjes had laten betalen. 

Kroeg

“Mijn vriendin Grace en haar vriend hadden me onlangs in een spelletjeskroeg uitgenodigd om haar vrijgezelle vriend Nick beter te leren kennen”, begint de vrouw haar verhaal op het forum Reddit. “Het was een gezellige avond en we gingen steeds in tweetallen drankjes halen. Grace haalde steeds drinken met haar vriend en dan bleven Nick en ik bij de tafel, en vice versa. Nick en ik hadden dus de tijd om veel met elkaar te praten.”

Nieuwe baan

“Nick vertelde me dat hij onlangs een carrièreswitch had gemaakt. Hij had ontslag genomen bij zijn vorige baan en had een spoedcursus coderen gevolgd.” De man vervolgde trots dat hij inmiddels al twee maanden een baan had als developer. “Hij was erg trots op zichzelf en vertelde me meermaals wat zijn nieuwe salaris is.”

“Hij vertelde de hele avond over zijn werk en zei ook een paar keer: ‘Sorry, dat begrijp je niet, haha.’ Hij vroeg geen een keer wat ik voor werk doe. Ik vertelde hem niet dat ik al vier jaar als developer werk, omdat ik daar de kans niet voor kreeg, maar stiekem vond ik het ook wel grappig dat hij het niet wist.”

Drankjes betalen

De vrouw vervolgt dat zij en Nick samen regelmatig drankjes gingen halen, maar dat hij per se de drankjes wilde betalen. “Hij zei dan: ‘Maak je geen zorgen, dit is geen probleem met mijn developer-salaris.’ Ik antwoordde meerdere keren dat ik het geen probleem vond om te betalen, maar hij stond erop dat hij de drankjes voor zijn rekening nam.”

Facebookverzoek

Nick vond het erg gezellig met Romy, en stuurde haar daarom een vriendschapsverzoek op Facebook. Toen Nick op zijn telefoon naar Romy’s profiel keek, zag hij staan wat voor werk ze doet. Hij realiseerde zich meteen dat Romy ook als developer werkzaam is. “Hij vroeg me vervolgens waarom ik hem niet vertelde dat ik ook developer ben, en hem liet geloven dat ik – net als Grace – kassière ben, iets wat ik nooit heb geïmpliceerd. Hij was verontwaardigd dat ik hem alle drankjes liet betalen, omdat ik waarschijnlijk meer verdien dan hij.”

“Ik vertelde dat hij geen een keer vroeg wat voor werk ik doe. Hij had naar mijn werk kunnen vragen, maar hij wilde alleen maar opscheppen over zijn carrière. Ik stelde wel voor dat ik geld voor de drankjes kon overmaken.”

Wat nu?

“Nick was echter te boos om op mijn aanbod in te gaan en zei dat ik hem voor schut had gezet. Maar ik vind dat hij zichzelf voor schut zette. Maar ook Grace en haar vriend vinden dat ik Nick meteen had moeten vertellen wat ik doe voor de kost. Ze vinden dat ik mijn werk verborgen hield, omdat ik Nicks gedrag vermakelijk vond.”

Op Reddit geeft de vrouw toe dat ze de situatie wel vermakelijk vond, maar ze vindt dat Nick ook naar haar had kunnen vragen. Vind jij dat de vrouw haar excuses moet aanbieden?

*Romy is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de username u/Fuzzy-Pen-1457.

Lees ook: ‘De man van mijn moeder is woedend dat ik hem niet accepteer als vader’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels (ELEVATE)