‘Ik mocht van mijn man niet vertellen dat hij geen kinderen wilde’

kinderen

‘Ik zei dat hij me onder valse voorwendselen aan hem had gebonden’

Jiska* heeft altijd al kinderen gewild en haar man zei dat hij dat ook wilde. Totdat hij opeens van gedachten verandert. Of eigenlijk, hij heeft nooit kinderen gewild en heeft zich daarom vorige maand laten steriliseren. Als zijn moeder vraagt of zij ooit oma zal worden, vertelt Jiska voor de grap dat hij valse beloftes heeft gedaan. Dit neemt haar man haar niet in dank af. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Vrede

“Mijn man vertelde me dat hij ook kinderen wilde, maar dat hij wilde wachten tot we getrouwd waren”, begint Jiska haar verhaal. Acht maanden geleden trouwt het stel dan ook daadwerkelijk. “Hij liet me gelijk weten dat hij van gedachten was veranderd en helemaal geen kinderen wil.” Jiska is verdrietig, maar heeft er vrede mee.

Totdat haar man in een dronken bui een twijfelachtige bekentenis doet. “Hij vertelde me opeens dat hij nooit kinderen wilde hebben en dat hij al een afspraak had staan voor een sterilisatie. Die heeft hij onlangs gehad.”

Sprookje

“Ik heb altijd gezegd dat het geen deal breaker voor me was als een man geen kinderen wilde hebben. Daar sta ik nog altijd achter; ik hou van mijn man en als we nooit kinderen zullen hebben, dan leer ik daar wel mee leven. Hij is altijd perfect geweest en ons leven samen voelt als een sprookje.”

Jiska geeft toe dat het haar desondanks toch pijn doet dat kinderen geen optie zijn, maar dat ze enorm blij is met de neefjes en nichtjes die ze als tante kan verwennen. “Het doet me verdriet en de manier waarop ik daar mee omga, is met zwarte humor.”

Zwanger

Toen het stel dus uiteten ging met haar man zijn familie, kwam die humor naar boven. “Mijn schoonzus vertelde dat ze zwanger was, dus nadat we daar wat over hadden gekletst, grapte mijn schoonmoeder of wij haar ook kleinkinderen zouden geven, want ze werd er niet jonger op.” Jiska voelde zich al een beetje somber door het feit dat haar schoonzus zwanger was, dus maakte ze een grap. “Ik zei dat hij geen kinderen wilde, dus dat hij me onder valse voorwendselen had weten te strikken.”

Jiska’s man kon deze grap niet waarderen en sprak geen woord meer, terwijl het gezelschap moest lachen om haar uitspraak. “Mijn schoonmoeder vond het helemaal niet erg en ze begrepen het allemaal. Op mijn man na. Hij zei het hele etentje lang niks meer, tot we thuis waren en hij vertelde dat ik dat niet had moeten zeggen tegen zijn familie, dat dat niet iets was wat zij zouden moeten weten.” Wat denk jij, heeft Jiska een fout gemaakt?

*Jiska is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw verhaal onder de naam Adept-Blacksmith5270.

Lees ook: ‘Ik heb mijn stiefzoon eerder een auto gegeven dan mijn eigen kinderen’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels