‘Ik vertelde mijn vriendin dat ze minder make-up moet gaan dragen’

make-up

‘Ik maak me daarom zorgen over haar nieuwe uiterlijk’

Danny* en zijn vriendin werken samen in de chemische synthese. Klinkt heel cool, maar het is eigenlijk heel saai. Zijn vriendin had op haar werk nooit make-up op, omdat ze altijd beschermende, laboratorium kleding aan moet. Totdat Danny merkt dat ze steeds meer make-up aan het dragen is. Op Reddit doet hij zijn verhaal.

Natuurlijke schoonheid

“Mijn vriendin is erg mooi”, begint Danny. “Ze is echt een natuurlijke schoonheid en hoewel ze niet het meest meisjesachtige meisje is, draagt ze heel soms wat make-up. Niet te glamoureus, gewoon lekker simpel en natuurlijk.” Danny schrijft dat ze er hoe dan ook altijd prachtig uitziet en dat hij van haar houdt hoe ze is.

Meer make-up

Toch merkt Danny iets op. “De laatste tijd draagt ze steeds meer make-up, zoals roze lipgloss of glitteroogschaduw in niet-natuurlijke kleuren.” Danny was hierdoor een beetje in de war omdat hij er het nut niet van in zag. “Ze moet toch elke dag voor haar werk een laboratoriumjas dragen en een veiligheidsbril opdoen. Ze moet eigenlijk gewoon dingen aandoen die niet van haar eisen dat ze een hele ‘look’ van haar uiterlijk maakt omdat ze beschermende kleding draagt.”

Amuseren

Toen Danny ernaar vroeg, zei ze dat het gewoon haar manier was om zich elke dag te amuseren door wat mooie make-up op te doen. “Ze heeft niet heel veel collega’s, waardoor ze veel werk in het lab alleen doet. Ik weet dat ze tenminste één mannelijke collega heeft, en veel leidinggevenden waar ze mee communiceert op haar afdeling zijn ook mannen.” Danny schrijft dat ze nauw samenwerkt met haar teamleider, die ook een man is. “Ze spreekt vol lof over hem en ik maak me daarom zorgen over haar nieuwe uiterlijk”, vertelt Danny.

Minder make-up

Danny schrijft dat hij haar had gevraagd om minder make-up te dragen naar haar werk. “Ik heb haar gevraagd om terug te gaan naar haar eigen natuurlijke uitstraling, omdat ze er zo mooi uitzag en ik wil niet dat ze mannen op het verkeerde idee brengt. Ik heb het gevoel dat mijn uitspraken erg redelijk waren, maar toen ik het vroeg reageerde ze heel timide en stil. Dat is ze sindsdien ook gebleven en nu begin ik me af te vragen of mijn uitspraken wel zo’n goed idee waren… Wat moet ik doen?” Wat vind jij hiervan?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam 4678902.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder wil dat ik mijn bruiloft met haar deel’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels