‘Ik wil de naam van mijn vriend niet op het koopcontract van mijn huis zetten’

Evelien heeft haar woning al afbetaald en wil het daarom niet op naam van haar vriend zetten

Alsof de liefde niet al ingewikkeld genoeg is, kan het soms nog wat lastiger worden wanneer geldzaken om de hoek komen kijken. Zo weet ook Evelien. Het huis waarin zij en haar vriend wonen, heeft zij zelf al volledig afbetaald. Ze staat er daarom niet om te springen om haar vriend toe te voegen aan het koopcontract. 

De relatie

Evelien en haar vriend hebben al twee jaar een relatie en samen hebben ze ook een zoontje van 1 jaar oud. Het klinkt als de basis voor een gelukkig gezin, maar onlangs ontstond er wrijving tussen de twee toen het koophuis van Evelien ter sprake kwam. “Mijn vriend maakte een opmerking over dat hij wil dat mijn huis ook op zijn naam wordt gezet”, begint Evelien*  haar verhaal anoniem op het forum Reddit.

Huis op naam zetten van vriend

Evelien vervolgt dat ze vier jaar geleden een huis had gekocht, voordat ze een relatie kreeg met haar vriend, en dat ze de hypotheek al volledig heeft afbetaald. Iedereen die ook maar een beetje thuis is in de wereld van hypotheken, weet dat dit een enorme prestatie is, waar veel geld inzit. Evelien wil het huis daarom niet zomaar op naam van haar vriend zetten.

“We raakten erover in een verhitte discussie. Mijn vriend woont bij mij en hij betaalt mee aan de rekeningen en belastingen. Hij zegt dat een vriend van hem vindt dat het huis ook op zijn naam gezet moet worden. Hij redeneerde dat hij anders niets zou hebben als ik ooit zou besluiten hem uit huis te zetten.” Evelien is het daar echter niet mee eens. “En daarom vindt mijn vriend me een enorme trut. We zijn niet getrouwd, en ik kocht het huis lang voordat we samen kwamen en een kind kregen. Dit is de enige asset die ik heb.”

Geldzaken

Evelien vervolgt dat haar vriend voorheen €1.100 aan huur betaalde en dat dit voor hem nu wegvalt. Bovendien is Evelien een huismoeder. Ze werkt niet en haar vriend is de kostwinnaar. “Al zijn inkomsten staan op zijn naam. Als hij mij zou verlaten, heb ik helemaal geen inkomen meer.”

Evelien vervolgt dat ze wel had aangeboden om ook te gaan werken. “De kosten voor kinderopvang zijn zo hoog, dat hij besloot dat ik beter thuis kon blijven om voor onze zoon te zorgen. Ik heb veel van mijn spaargeld moeten gebruiken om onverwachte kosten te moeten dekken, maar mijn vriend blijft me er maar aan herinneren dat hij degene is die werkt en geld in het laatje brengt.”

Problemen met vertrouwen

Evelien vervolgt dat ze niet zo goed weet wat ze moet doen. Ze wil de goede vrede bewaren tussen haar en haar partner, maar ze wil het huis echt niet op zijn naam zetten. “Het heeft ook wel te maken met het feit dat mijn vertrouwen in het verleden is geschaad.” Wat er precies is voorgevallen, wil Evelien echter niet zeggen.

Wel wil ze graag om advies vragen. Wat zou jij in haar situatie doen?

*Evelien is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de naam typicallytwisted. 

Lees ook: Moeder vertelt: ‘Ik heb één meisje niet uitgenodigd voor het kinderfeestje van mijn dochter’

Bron: Reddit | Beeld: PhotoMIX Company (Pexels)