Jasmijn: ‘Mijn man denkt dat hij beslissingen voor ons beide kan maken’

relaties

‘Hij dwingt mij om te verhuizen’

Twee maanden geleden kwam Jasmijn* erachter dat ze zwanger is. Alles leek goed te gaan totdat haar man Peter haar vertelde dat hij wilde verhuizen. Zij ziet dit helemaal niet zitten en vraagt op het forum Reddit om advies. 

Verhuizen

Jasmijn heeft een dubbele nationaliteit. Ze komt uit Wit-Rusland en haar man ook. In tegenstelling tot haar man voelt ze alleen niet de behoefte om terug te verhuizen. “Ik voel mij hier meer thuis en het grootste deel van mijn familie is hier ook”, vertelt ze. “Hij denkt dat wij een beter leven in Wit-Rusland zouden hebben en heeft daar ook al gesolliciteerd naar een nieuwe baan”, vertelt ze verder. Ze wist dat haar man Wit-Rusland wel eens miste maar zag dit niet aankomen. Ze is hierdoor van streek en laat haar man weten dat ze dit beslist niet wil. “Ik heb hem ook vertelt dat ik niet terug wil en dat ik niet vind dat hij deze beslissing zomaar voor ons beide kan nemen.”

Agressief

Van de gedachten dat hun toekomstige zoon of dochter opgroeit in Wit-Rusland wordt Jasmijn bang. “Ik wil mijn kind niet in die omgeving laten opgroeien. Hier vind ik de scholen veel beter”, legt ze uit. Haar man kan zichzelf niet vinden in Jasmijn’s mening. “Hij ergerde zich aan mij toen ik dit vertelde en zei dat ik niet in het belang van ons kind dacht”, vertelt ze. “Ik was eerlijk en zei tegen hem dat als hij mij gaat dwingen om te verhuizen, ik wil scheiden”, voegt ze toe. Jasmijn vertelt dat Peter schreeuwend tegen haar zei: “Ik ben jouw man en het is niet aan jou om om te beslissen hoe ons leven zal zijn”. Later die nacht, toen ze samen sliepen, werd Peter niet alleen verbaal maar ook fysiek agressief richting Jasmijn. ” Toen we samen sliepen, deed hij  zijn handen op mijn keel. Ik slaagde erin om hem weg te duwen. Hij deed mij geen pijn, maar ik maakte me wel zorgen om de baby”, vertelt ze.

Puinhoop

“Hij heeft nog nooit eerder zo gehandeld”, laat Jasmijn weten. “Ik begin steeds vaker te denken dat we uit elkaar moeten gaan”, vertelt ze. “Het gaat niet alleen om het verhuizen, maar ook om zijn manier van denken”, legt ze uit. Jasmijn vindt dat mannen en vrouwen gelijk zijn in een relatie. “Door deze situatie zijn mijn hersenen een puinhoop”, vertelt ze. “Ik voel me zo stom dat ik niet eerder heb gezien dat hij zo in elkaar steekt”, voegt ze toe. Ze twijfelt of deze gedachten komen door haar zwangerschapshormonen of door haar eigen emoties en vraagt om advies. Wat zou jij de aanstaande moeder adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Throwra67834.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn schoonzus gebruikt míjn man voortdurend als taxi’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock