Jongeren gaan het meest vreemd? Nee, het gebeurt juist op déze leeftijd

leeftijd

Ben jij deze leeftijd al gepasseerd?

Wanneer een relatie op het honderd loopt, komt het nog weleens voor dat een van beide partners een scheve schaats heeft gereden. En dat is pijnlijk. Hoewel soms nog weleens wordt gedacht dat dit alleen voorkomt bij die ‘losbandige jongeren’, is het niet de jonge generatie die het meest buiten de pot pist. Juist in déze (onverwachte) leeftijdscategorie komt vreemdgaan het meest voor.

Dat jongeren vaker vreemdgaan, is geen misverstand dat zomaar uit de lucht komt vallen. Tot het jaar 2000 was het inderdaad het geval dat jongeren het meest overspel pleegden. Maar uit grootschalig Amerikaans onderzoek is gebleken dat 55-plussers het meest vreemdgaan. Voor het onderzoek werden Amerikanen uit verschillende leeftijdsgroepen gevraagd of ze weleens buitenechtelijke avontuurtjes hadden beleefd. Het onderzoek wordt al sinds 1991 gehouden.

14 procent van de Amerikaanse jongeren bleek weleens te zijn vreemdgegaan, terwijl dit percentage bij de 55-plussers op 20 procent lag. Dit percentage blijkt sinds 1991 zelfs verdubbeld te zijn. Ook heeft klasse niets te maken met het vreemdgaan. Uit de gegevens bleek dat afkomst, opleiding en geslacht amper tot geen verschil maken.

Meer lezen? Bekijk dan ook: 

Bron: Het Laatste NieuwsBeeld: Pexels