Déze kostenposten voor een trouwdag vergeet bijna iedereen in te calculeren!

trouwdag

Deze kosten worden vaak vergeten bij het plannen van de trouwdag

Voor veel mensen is hun trouwdag de mooiste dag van hun leven. De jurk, de ringen, het feest en het eten: het moet perfect zijn en niet minder dan dat. Dat er aan perfectie vaak een prijskaartje hangt, dat weten we inmiddels wel. Maar naast de voor de hand liggende kostenposten zijn er nog een aantal zaken waar je snel overheen kijkt en die je behoorlijk kunnen verrassen als je ze niet incalculeert in je totale budget. 

Deze kosten ben je snel geneigd te vergeten, maar slaan een behoorlijk gat in je budget als je er geen rekening mee houdt.

De hotelkamer
De nacht voor de ‘Grote Dag’ zal je toch ergens moeten slapen. Sommigen slapen gewoon thuis, anderen bij hun ouders maar veel mensen kiezen ervoor om heerlijk comfortabel in een hotel te overnachten. Hetzelfde geldt voor de nacht erna. Dat is niet gratis, reken dit dus bij je totale budget!

Bedankje voor (schoon)ouders en ceremoniemeester
Vaak hebben de (schoon)ouders een behoorlijke vinger in de pap bij een bruiloft, of het nu om een financiële bijdrage of praktische hulp gaat. Die verdienen dus een bedankje, ook dat kost geld. Je beste vriend(in) of zus of tante neemt vast met veel plezier de taak van ceremoniemeester op zich. Maar, afgaande op de vrijgezellenfeestjes die je al hebt gehad, weet je dat haar een enorme berg werk te wachten staat. Een kleinigheidje of niet-zo-kleinigheidje is dan wel het minste dat je kunt doen.

Beauty-behandelingen
En dan hebben we het niet eens over de kapper en visagist op de dag zelf. Om er op je paasbest uit te zien op je trouwdag, moet je soms nog wat investeren. Om wat af te vallen bijvoorbeeld (sportschool!), je wenkbrauwen bij te laten werken, misschien een zonnebankje… Al die kleine bedragen kunnen bij elkaar nog best hoog oplopen.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels