Onderzoek toont aan: op déze leeftijd gaan mensen het vaakst vreemd

vreemd

En het is later dan je denkt…

Vreemdgaan is iets wat helaas op alle leeftijden kan gebeuren. Toch dachten wij dat het op latere leeftijd minder vaak voorkomt, iemand is dan immers zijn wilde haren verloren. Niets blijkt echter minder waar, want uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld het vaakst vreemdgaan wanneer ze tussen de 50 en 60 jaar zijn.

Had jij dit verwacht?

Vreemdgaan

Een scheve schaats rijden is iets wat zowel door jong als oud gedaan kan worden. Hoewel sommigen denken dat vooral jonge mensen een grotere kans hebben om bedrogen te worden, blijkt dat niet het geval te zijn. Uit een onderzoek van professor Nicholas H. Woldfinger van de universiteit van Utah blijkt dat mensen die tussen de 50 en 60 jaar zijn de grootste risicogroep zijn als het gaat om vreemdgaan. “De meerderheid van de getrouwde stellen blijft monogaam. Maar wel was het opvallend dat mensen die vreemdgaan tijdens het huwelijk, tussen de vijftig en zestig jaar oud zijn”, licht de professor toe over zijn bevindingen.

Ontrouw

Waarom de mensen in deze leeftijdscategorie het vaakst ontrouw zijn? Volgens de professor spelen meerdere factoren hierin een rol. Zo is het deels te wijten aan de midlife crisis, maar ook omdat stellen vaak al twintig of dertig jaar getrouwd zijn. Waarom ze vreemdgaan als ze al zo lang getrouwd zijn? Dit is te verklaren omdat ze op latere leeftijd hun minnespel verder willen ontdekken.

Lees ook: Deze vijf vragen zou je tijdens de eerste date moeten stellen volgens experts

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels